Den ett år gamle gutten hadde fått en svulst bak sitt venstre øye. Svulsten og dermed øyet måtte fjernes – problemet var bare at kirurgen fjernet feil øye.. 

Fernando Ayala(1) kommer fra Mexico. Den ellers friske babyen var nødt til å fjerne øyet hvor det skjulte seg en svulst som kunne ta livet av han. Kirurgen heter Armando Espinoza. Denne kirurgen var den som tok avgjørelsen om at øyet måtte fjernes. Dermed er det jo helt utrolig at samme mann klarer å fjerne feil øye.

Fernando kan ikke se med øyet han har igjen. Foto hentet fra Mirror.
Fernando kan ikke se med øyet han har igjen. Foto hentet fra Mirror.

 

Mirror kan fortelle at foreldrene til Fernando, naturligvis er helt knust. De vil nå gå til søksmål mot sykehuset hvor operasjonen ble utført. Kirurgen hevder på sin side at han ikke har gjort noe galt. Han bedyrer at han hadde sett en svulst også i det høyre øyet, og derfor fjernet det. Foreldrene tror dette er en dekkhistorie da det venstre øyet som egentlig skulle opereres, ikke var rørt etter operasjonen..

Det utføres nå tester på øyet som ble fjernet for å se om kirurgen snakker sant, og om det også skjulte seg en svulst i det øyet.

Moren til Fernando heter Maria Ayala. Hun forteller gråtkvalt til avisen:

«Legene hadde bestemt at de skulle fjerne det venstre øyet, men etter operasjonen var det høyre øyet som var fjernet. Legen sa til oss at han hadde fjernet det høyre øyet fordi han hadde sett en svulst i det øyet også. Men vi kan ikke forstå hvordan en svulst har dukket opp på bare noen få timer i det høyre øyet. Det øyet var jo helt friskt, og det var det venstre som skulle fjernes. Jeg er sint og oppgitt. Barnet mitt kan ikke lenger se fordi de tok bort det ene øyet som faktisk fungerte. Ingen kan gjøre dette om.»

Foreldrene saksøker nå sykehuset i Mexico. Foto hentet fra Mirror.
Foreldrene saksøker nå sykehuset i Mexico. Foto hentet fra Mirror.

 

Guttens far har nå anmeldt saken til politiet og en etterforskning har blitt åpnet. Kirurgen har blitt suspendert fra sin praksis inntil det foreligger et svar fra etterforskningen..

 

[sc:mashshare ][sc:Facebook ]