Hjem Familie Oppfordrer: Kvinner bør kjøre på langturene

Oppfordrer: Kvinner bør kjøre på langturene

En ny undersøkelse viser at det i parforhold er en sterk overvekt av menn som kjører. – Benytt langhelgene fremover til å la kvinnene kjøre, råder skadeforebygger.

Syv av ti menn oppgir at de vanligvis kjører bilen i det daglige. Kun åtte prosent av kvinnene oppgir det samme. Det viser en fersk undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Relatert: Har du skiftet til sommerdekk? Jobben er ikke gjort før du har husket denne viktige detaljen

– Dette gjør at kvinner får for lite kjøretrening. De blir i større grad usikre og det betyr økt risiko for ulykker. La kvinnene kjøre mer – da blir de mindre bekymret og enda tryggere bak rattet, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.

Kvinner mest bekymret i trafikken

I en undersøkelse som Respons Analyse gjennomførte for Fremtind i mai 2021 kom det frem at kvinner bekymrer seg mer i trafikken enn menn. Mest bekymret er de for å kollidere med andre, 44 prosent av kvinnene oppgir dette. Halvparten av mennene oppgir at de ikke er bekymret for noe som helst.

– Vi tror menn bekymrer seg mindre i trafikken, rett og slett fordi mange menn tror de er veldig flinke til å kjøre. Høy selvtillit bak rattet reduserer frykten for at noe skal skje – det kan både være bra og risikofullt. Vi tror kvinner er mer bekymret i trafikken enn menn fordi de får for lite kjøretrening, sier Hofstad-Nielsen.

Relatert: Dersom du blir tatt for denne vanlige feilen i trafikken kan du regne med å få en klekkelig bot
Relatert: Politimannen Daniel lei av ungdommer skades i trafikken. Nå ber han foreldrene ta ansvar

Åtte av ti menn oppgir at de vanligvis er sjåfører når de skal på langtur sammen med partner eller familien. Kun seks prosent av kvinnene oppgir det samme.

– Det kan lett bli en vane at mannen setter seg bak rattet, så her gjelder det å bryte noen mønstre. Damer: Ta styringen på langtur, oppfordrer Hofstad-Nielsen.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com