Hjem Meninger Oppfordring før sommeren. Badevaktene i Dyreparken med bønn til foreldre: “Vi er badevakter, ikke barnevakter”

Oppfordring før sommeren. Badevaktene i Dyreparken med bønn til foreldre: “Vi er badevakter, ikke barnevakter”

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Svært mange småbarnsforeldre peker seg ut Dyreparken i Kristiansand som destinasjon for årets sommerferie. I fjor så badevaktene i parken seg nødt til å komme med en oppfordring til alle småbarnsforeldre som besøker dem. 

Du har kanskje sett det selv. Foreldre som er i fornøyelsesparker uten å ha fullstendig kontroll på barna sine. De løper rundt mens foreldrene for eksempel sitter på en benk med nesen i mobilen, uten å ha fult overblikk på hva barna foretar seg.

Det kan fort bli katastrofalt, ikke minst i vannparker.

Tror at badevaktene tar alt ansvar 

I høysesongen har badevaktene i Kristiansand over 4000 personer å holde øye med. Mange av dem barn, og mange av dem uten foreldre som passer på.

Driftslederen ved Dyreparken, Thomas Dahl, var tydelig ovenfor Stavanger Aftenblad på at badevaktene ikke kan ta på seg alt ansvaret.

– Alle barn under 10 år må være under oppsyn av foreldrene. Hver dag skjer det at vi plukker opp barn og må finne en forelder å snakke med. De liker ikke å bli irettesatt, noen er ydmyke, men mange legger skylden på barnet, sa Dahl.

Kristoffer Andre Hornnes var forrige sommer en av de 20 badevaktene som jobbet i parken.

– Om jeg finner et barn som ikke kan svømme, da sier jeg ifra og finner foreldrene umiddelbart, sa Hornnes til Stavanger Aftenblad.

Badelandet Aquarama deler bekymringen.

– Vi finner ofte foreldre som er i boblebadet eller sitter i kaféen og har latt barna sine på fire år bade alene. Da snakker jeg om barn som nesten ikke kan svømme, det er skremmende, sier Tom Rasmussen fra Aquarama til badelandets egen nettside.

Foreldrene må passe på

Reglene i badelandene er klare. Barn som ikke kan svømme skal være under oppsyn av foreldre til en hver tid.

– Reglene er enkle: Barn under elleve må ha med seg en voksen, uansett om de kan svømme eller ikke. Om et barn har passert 12-13 år og ikke kan svømme er det åpenbart at foreldrene må følge med, forteller Rasmussen.

Nå har de en klar oppfordring til alle foreldre om å hjelpe til slik at man ikke opplever drukningsulykker med små barn.

– Vi vil jo bare barnas beste, men opplever ofte å bli skjelt ut av foreldre som blir bedt om å passe bedre på. Dette skjer nærmest daglig, og noe må gjøres. Men vi klarer det ikke alene, sier Rasmussen.

Det burde være åpenbart for alle, men nå deler vi oppfordringen slik at årets sommer kan fortone seg trygt i badelandene – uten alvorlige ulykker. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com