søndag, desember 5, 2021

Oppfordring fra Norsk luftambulanse: derfor skal du ikke fotografere på et ulykkessted!

Mest lest nå

De fleste av oss har mobiltelefoner med muligheten til å filme. Svært mange av oss benytter seg av dette i alskens anledninger. Enten det er Snapchat, Facebook eller andre kanaler vi filmer for å publisere i. Men det er ikke alltid at det passer seg å filme eller ta bilde med mobilen.

Det er faktisk slik at mange av oss velger å ta frem mobilen dersom vi kommer over en ulykke. Vi filmer og tar bilder.

Vi har tidligere skrevet om en stygg bilulykke på motorveien A3 i Tyskland. En ulykke som medførte døden for de involverte. Ambulansepersonell og brannmennene som var på ulykkesstedet opplevde at mange av de forbipasserende stoppet opp for å ta bilder og filme bilvrakene.


Umoralsk og uetisk

Man ser det samme i Norge og nå har Stiftelsen Norsk Luftambulanse gått ut med en oppfordring til det norsk folk på Facebook.

De skriver:

«Fotografering på ulykkested er uetisk.
Det blir ikke stort tydligere enn dette. Mobilen skal brukes til å varsle med – ikke filme!

Del gjerne det viktige budskapet fra luftambulanselege Svein Are Osbakk!»

Videre har de delt en video hvor de intervjuer luftambulanselege Svein Are Osbakk. Han forteller at det kan føles som et overgrep for den aktuelle pasienten.

«Filming på skadested er umoralsk, uetisk og et overgrep mot pasienten,» sier han før han forklarer hva man bør gjøre dersom man ser en luftambulanse gå inn for landing.

«Hvis et ambulansehelikopter prøver å lande der du er så er det ikke for å posere slik at du skal få gode bilder. Det er fordi de må ned for å hjelpe en pasient og det er tidskritisk at de kommer frem til pasienten. Da må du ikke stå i veien for å filme.»

Nå hjelper vi luftambulansen med å spre det nødvendige budskapet! Trykk på DEL for å bidra til opplysning!


Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
236FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter