Hjem Familie Oppgitt mor til fremmede: – Slutt å stikke hånden inn i barnevognen

Oppgitt mor til fremmede: – Slutt å stikke hånden inn i barnevognen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Småbarnsmamma Stina Lykkemark har fått nok: Hun synes ikke det er greit å ta på fremmede barn uten tillatelse.

I løpet av det lille øyeblikket Stina Lykkemark så bort fra barnevognen for å betale i kassa på matbutikken skjedde det igjen: En vilt fremmed person hadde plutselig stukket hånden inn i vognen til hennes ni måneder gamle datter, Emma.

– For meg personlig virker det grenseoverskridende. Folk vet ingenting om barnet mitt. Det er merkelige mennesker som tar på et fremmed barn, sier hun til dansk TV 2.

Hendelsen på matbutikken er på ingen måte et enkeltstående eksempel. Hun opplever dette stadig vekk.

– Datteren min har akkurat vært syk med 40 feber, så i går dro vi ut for å få luft. I løpet av 20 minutter er det 2 forskjellige fremmede som berører henne. De ser meg ikke i øynene før de gjør det, de bare gjør det, forteller Lykkemark.

Siden datteren nettopp hadde vært syk, ville hun ikke at Emma skulle bli smittet av noe igjen. Dessuten er ikke datteren hennes glad i denne typen oppmerksomhet om dagen:

– De kjenner ikke barnet mitt. Akkurat nå har hun for eksempel en periode hvor hun ikke liker at andre tar på henne. Så jeg synes ikke det er greit at jeg ender opp med et dypt ulykkelig barn, sier småbarnsmoren til TV 2, og mener at folk må spørre foreldrene før de stikker hendene inn i vogna.

Stina Lykkemark opplever ofte at folk også tar på Emma når hun står med henne på armen. Foto: Privat

Det er 16 år siden sist Lykkemark hadde en smårolling som satt i vogn. Men hun kan ikke husker at dette var et problem den gangen.

– Først ble jeg sjokkert. Jeg trodde ikke det var noe man gjorde, og det er veldig fremmed for meg. På den annen side var det mye det samme da jeg var gravid: Fremmede kom også og tok på magen min. Ville de i det hele tatt synes det var greit om jeg tok på magen deres? Jeg tror ikke. Det er respekten for andre mennesker jeg mangler, sier hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com