in

Opplevde alle flypassasjerers mareritt: – Jeg har en alvorlig situasjon her

– Jeg har en alvorlig situasjon her.

Det var meldingen passasjer Darren Harrison fra Lakeland, Florida sendte da han var på vei tilbake fra en fisketur på Bahamas da han opplevde alle flypassasjers verste mareritt.

Piloten i småflyet fikk et illebefinnende og falt bevisstløs over kontrollene.

Ifølge FAA falt piloten over kontrollene, og satte flyet i en skarp sving. Darren var en av bare to passasjerer om bord, og ingen av dem hadde noen som helst erfaring med å fly.

Med bare sekunder på å reagere, hoppet Darren fremover og tok kontroll over flyet. Han fikk rettet det opp, tok opp radioen og sa rolig til flykontrollen at han trengte hjelp, og det raskt.

«Jeg får ikke kontakt med piloten,» sa han alvorlig. «Jeg aner ikke hvordan jeg skal fly flyet.»

Flygeleder Chip Flores responderte på nødanropet. Han ba om koordinater, men Darren var ikke til mye hjelp.

«Jeg aner ikke,» svarte han. «Jeg kan se kysten av Florida foran meg, og jeg aner ikke noe mer.»

Chip ba passasjeren om å holde flyet i vater og følge Floridas kystlinje mens de jobbet med å lokalisere flyet på radarkartet. I mellomtiden ble flygeleder Robert Morgan kalt inn fra lunsjpausen for å ta over. Robert har pilotsertifikat, og selv om han aldri hadde fløyet en Cessna Caravan, var han det beste alternativet for å lande flyet trygt.

– Jeg visste at det var en liv-eller-død-situasjon. Enten gjør du det du må gjøre for å kontrollere situasjonen, eller så kommer du til å dø. Og det var det jeg gjorde, sier Darren.

Etter at han ble orientert om situasjonen, skrev Robert ut et bilde av flyets cockpit for å hjelpe med å beskrive hva Darren måtte gjøre.

«Jeg visste at flyet fløy som alle andre fly,» sa han . «Jeg visste bare at jeg måtte holde ham rolig, dirigere ham mot rullebanen og fortelle ham hvordan han skulle redusere kraften slik at han kunne gå inn for landing.»

Og utrolig nok klarte Darren oppgaven! Han klarte på en eller annen måte å holde hodet kaldt mens Robert snakket ham gjennom hvordan han skulle justere flyets hastighet og senke høyden til han havnet trygt på Palm Beach International Airport. FAA kalte landingen et «teammirakel!»

Så snart Darren gikk av flyet, skyndte Robert seg ut av tårnet for å hilse på ham. Mennene delte en lang klem, begge skalv av adrenalin etter hendelsen.

Just had to share this tonight! From CNN:Darren Harrison, who landed an entire plane despite never having flown one…

Posted by Andrea Lewis on Saturday, May 14, 2022

Piloten, som ikke er identifisert, ble fraktet til et sykehus i Palm Beach County, hvor han angivelig ble operert for en rift i det indre laget av kroppens hovedpulsåre. Piloten er nå hjemme igjen, skriver Today.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

lege

Foreslår å tillate sykemelding etter e-konsultasjon

overdose

Ikke siden 2013 har så få dødd av overdoser i Norge