Hjem Helse Opplever du dette om natten kan det være tegn på hjertesykdom

Opplever du dette om natten kan det være tegn på hjertesykdom

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er lett å forveksle dette subtile symptomet på hjertesykdom med “vanlig” søvnløshet.

Å ikke få nok søvn eller god søvn kan gjøre oss trøtte og ute av stand til å fungere ordentlig. Menneskekroppen trenger søvn for fysisk restaurering og reparasjon av vev og organer. Når vi sover gjennomgår kroppen en rekke prosesser som bidrar til å opprettholde optimal helse og funksjon. Det er også viktig for kognitiv funksjon og læring. Dersom du har sovet dårlig en natt, har du nok lagt merke til at du ikke er like oppvakt dagen etter? 

Søvnproblemer over tid er en kjent risikofaktor for å utvikle helseproblemer som diabetes og hjerneslag. Det øker også sannsynligheten for vektoppgang – og depresjon.

Men det er ikke bare slik at det å ha søvnproblemer påvirker helsen vår – det kan faktisk også være en indikator på at vi har helseproblemer. 

Kan være tegn på hjertesykdom

Express viser til UCLA Health i USA som advarerer mot at søvnproblemer kan være et tegn på hjertesykdom.

Imidlertid kan disse tegnene være subtile. Men en nøkkelindikator å se etter er om du opplever at det er vanskelig å sovne, eller om du våkner opp stadig vekk og ikke får den lange gode søvnen.

– Hjertesykdom kan på subtile måter påvirke din evne til å sove. Personer med kongestiv hjertesvikt har ofte vanskelig for å sovne eller holde seg i søvn, forteller UCLA Health ifølge avisa. 

Mann sover
Foto: Canva

De forklarer at årsaken rett og slett er at denne typen hjertesvikt forårsaker at man blir kortpustet, og det er et symptom som fort kan forverres når du legger deg ned for å sove.

Også HelseNorge påpeker dette symptomet. De råder til å støtte opp overkroppen med puter eller et hjertebrett dersom tung pust gjør det tungt å sove ordentlig. Samtidig understreker de at dette er noe du bør fortelle legen din. 

LES OGSÅ: 1 måned før hjerteinfarktet inntreffer kan kroppen gi deg en advarsel – dette er symptomene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com