lørdag, august 8, 2020

Oppsiktsvekkende: Disse foreldrene får de lykkeligste barna

Mest lest nå

Barn som har et nært forhold til besteforeldre blir psykisk sterkere

At besteforeldre ofte knytter helt spesielle og gode bånd til sine barnebarn er ingen hemmelighet. Men besteforeldre er ikke bare nyttige barnevakter, de er...

Barn som blir oppdratt av par som blir tiltrukket av samme kjønn har bedre helse og er lykkeligere enn barn som blir oppdratt av heterofile par.

Det kommer frem i en studie som klassifiseres som den største av sitt slag. Det skriver The Huffington Post.


– Det  virker som at barn med homofile foreldre kommer godt overens, og at det har en positiv effekt på helsen til barna, sier forsker, Simon Crouch, ved Universitet i Melbourne til nyhetskanalen CNBC.

I gjennomsnitt scorer homofile par sine barn seks prosent høyere enn barn av hetrefile foreldre på to faktorer: helse og familierelasjoner.

Fokuserer på ferdigheter

Forsker Crouch tror at homofile pars fokusering på ferdigheter, og ikke tradisjonelle kjønnsroller, har fått betydning for resultatet.

– Vi ser at homofile foreldre tar på seg roller som går overens med egne egenskaper, uten å la seg påvirke av kjønnsstereotypene. Dette fører til at man får en mer harmonell famille, noe som gjør at barna får bedre helse og føler seg bra, sier forskeren.

Ifølge Universitetet i Melbourne i Australia har forskerne prøvd å finne ut av hvordan barn påvirkes sosialt av å ha homofile foreldre.

– Vi ønsket å finne ut om stigmatiseringen av disse barna har noen innvirkning på dem,  skriver forskerne om studiet som hadde 315 deltagende foreldrepar og 500 barn involvert. 

Når det kommer til adferd, selvfølelse og mental helse kommer barn av homofile par likt ut som barn med heterofile foreldre.

130,360FansLik
1,531FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter