lørdag, august 8, 2020

Oppsiktsvekkende undersøkelse viser at late muligvis lever lengre enn energiske

Mest lest nå

Hører du til blant de mer bedagelige typene, du vet, de som foretrekker å ligge og dra seg på sofaen fremfor å utføre fysisk aktivitet? I så fall kan det være godt nytt på vei til deg.

En ny og oppsiktsvekkende studie publisert i Journal of Proceedings of the Royal Society B: Biological Science forteller nemlig at det er ting som tyder på at vesener med lavt energiforbruk har større sjanse for å oppnå høyere alder enn de med høyt energiforbruk.

Forskerteamet, som var satt sammen av flere forskere fra forskjellige universiteter i USA, studerte blant annet forskjellige bløtdyr da de kom frem til de oppsiktsvekkende resultatene, skriver Dagens.


En av forskerne, Luke Strotz ved University of Kansas’ Biodiversity Institute og det amerikanske naturhistoriske museum går god for undersøkelsen.

– De som ikke har så stort behov for å opprettholde energi virker mer sannsynlig til å overleve i forhold til de organismer med høyere metabolisk hastighet, forklarer han til Independent.

Men før vi legger oss alt for godt til på sofaen så må det understrekes at det ikke nødvendigvis gjelder mennesker. Derimot har forskerne et håp om at denne nye kunnskapen kan hjelpe til med å bevare arter som står i fare for å dø ut, og her trekkes evolusjonsteorien inn.

Vesener med lavt energiforbruk har større sjanse for å oppnå høyere alder enn de med høyt energiforbruk. Foto: pixabay

– På lang sikt er den beste evolusjonære strategien for dyr å være så lite aktiv som mulig, for jo lavere metabolisk hastighet, jo mer sannsynlig er det at arten man tilhører overlever, forteller Bruce Lieberman, professor i økologi og evolusjonær biologi.

Men hvem vet, kanskje er det slik for oss mennesker også? Del gjerne artikkelen med noen som i så fall vil å et langt liv! 

130,360FansLik
1,531FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter