mandag, september 27, 2021

Oppsving med bifrontasjon og samarbeid

Mest lest nå

Vi er alle i samme båt på denne nydelige og vakre kloden i universet. 

Nå er vi i trøbbel. Vi løser ingenting. Det er brannslukning, krisemaksimering og krangel om alt. I stedet for diskusjon, kritisk vurdering og konfrontasjoner, burde vi snart være i stand til noe mer modent, oppbyggende og konstruktivt som samarbeid om å få alt dette livet på jorden til å fungere. Det handler om å holde fred, akseptere og respektere hverandre, samt dele med oss slik at dette havet av ressurser og overfloden av verdier blir fordelt på alle klodens beboere. Vi har mer enn nok, og tiden er inne for å være rause slik at ingen trenger å sulte, fryse og lide fordi de mangler noe.  

Vi er i samme båt, i dette universet, på denne hellige kloden, som er så ren og full av ressurser. Hvordan kan menneskeheten som har klart å utvikle så mye intelligens, være så stokk, stein dumme, primitive, grådige og egoistiske, at de slakter selve opphavet til liv i form av hele planteriket og dyreriket. 


Vi dreper både hverandre og oss selv.  Liksom en nyfødt baby er vi et hellig liv av godhet.  

«Vi er i samme båt.» Foto: Pixabay

Jeg tror på deg, på meg, på oss, på tillit, kjærlighet, vennskap og samarbeid. Jeg tror det er meningen at vi skal vokse, utvikle og lære hele livet, og at det skal være passion, engasjement og glede. Du holder vel på med det du er kodet til gjennom gener og essens av det livet du er?  Vi skal utvikle både body-mind-spirit, og i tillegg er det faktisk lurt å utvikle colon som betyr fordøyelse og tarmhelse, da vi dessverre spiser giftig og konservert næring, som skader og  nummer oss bort fra virkeligheten og det vi har å utrette (sjekk ut colon / tarmskylling på Bergen Helhetsklinikk As)

Høsten 2020 var det mange som snakket om å sitte stille i båten, og det var kanskje riktig i situasjonen. I denne tiden som må være den mest interessant og viktige noensinne i menneskets historie, står vi i et veikryss der vi kan oppnå det som de største visjonærene har drømt om: Nemlig fred og nok ressurser til alle som har sitt hjem på jorden, nå og for resten av klodens levetid. Dessverre er det også mulig å fortsette og repetere alt som ikke virker, alt som separerer oss, polariserer og ødelegger relasjoner, situasjoner og alt vi har. 

Tanker er begrenset, fordi kunnskap er begrenset og vil alltid være det siden det alltid vil være mer av det vi ikke vet, enn det vi faktisk vet, og det er heller usannsynlig at de sannhetene vi har skrevet ned i bøker stemmer med det som virkelig er. Dersom et spørsmål fører til et fasitsvar når det gjelder ditt liv og vår verden, så er det begrensende og stoppende da det aldri vil skje noe nytt. 

Ingen komfortsone blir utvidet, og ingen ny læring, ei heller nye oppdagelser. Når kunnskapen er begrenset, så betyr dette at tankeverktøyet er begrenset. Det er kjekt å ha dette analytiske og vurderende verktøyet til en del ting. Det er dessverre en belastning når det analytiske og begrensede tankeverktøyet feilbrukes til å vurdere seg selv og andre, fordi det blir kritisk, negativt, stygt og skremmende. Om alle par som skal komme til oss i parterapi kan lære seg å akseptere og godta hverandre slik som de er, og absolutt IKKE vurdere hverandre – så hadde de trolig sluppet parterapitimen! 

Alt er ikke det vi tenker, for en tanke er bare et verktøy som vil være en lineær akse av vurderinger og tolkninger. Ergo vil ulike mennesker se alt i ulike sammenhenger. Vi trenger mer kompleksitet, undring, åpenhet og et samarbeid på tvers av kunnskapsparadigmer. Dessuten er det viktig at de ulike paradigmene i hvert felt, f.eks. foreldreparadigmet, blir oppgradert og utvidet. 

Ditt navn, ditt ego med karriere og hva du har fått til er begrenset. Så for å utvikle deg er det bedre at du tenker og sier: “JEG ER…. (etterfulgt av noe som kjennes godt). 

Som nyfødt er du allerede et vellykket og helt LIV! Kunsten å leve øyeblikkene er barnets egenskap som vi andre kan lære av, for vi har mistet dette. Dette nydelige, perfekte livet som blir født møter ulike systemer, kulturer og nevrotiske mennesker som er opptatt av hva de skal bli og alt som skal gjøres… Det er feil rekkefølge, for barnet er på det tidspunktet i full kontakt med alt i seg selv og alt i universet. SÅ kan det være en gave å få gå i barnehage, på skole og være med på litt aktiviteter. .. Dersom det presses på med en følelse av stress og ikke passion, frykt og ikke glede – så blir det som det har blitt – et stressende og negativt system med mobbing, ulykkelighet, motstand og sinne. Vi kaver med noe som med små justeringer kunne vært bare vakkert. 

Bevissthet er ubegrenset, og om du går innover i deg selv er det også et univers som du aldri vil komme til bunns i eller bli ferdig med. Du finner ikke det du leter etter ved å klatre fjelltopper av prestasjon og gjøremål. Du har det du leter etter i hjertet ditt. Søk innover så oppdager du noe helt fantastisk. 

Jeg tror virkelig på den undringen, de åpne spørsmålene og de prosessene som alltid vil være i et levende liv og det vil aldri stoppe opp. 

Det er hjelp å få – velkommen til oss i BHK (Bergen Helhetsklinikk AS www.bergenhelhetsklinikk.no). 

Vi lærer deg det du skulle ønske du alltid hadde visst, og aldri hadde mistet eller glemt, for du har dette i deg fra starten. 

Gode måter for å finne tilstedeværelse, klarhet her og nå samt denne fantastiske evnen vi alle har i oss av å leve øyeblikkene Dette kan trenes opp og vi som jobber med gestaltterapi er samtidig relasjonseksperter som kan hjelpe deg å finne ut av hvem du er og hva du vil nå og fremover.  Min gode kollega, gestaltterapeut Harald Slaatrem, har i dag funnet et nytt norsk ord, nemlig BIFRONTASJON, som på engelsk er carefrontation. Dette handler om at vi kan bruke medfølelse, tillit, omsorg og kjærlighet i møte med hverandre, og det er dette vi jobber mye med i terapi på klinikken. 

Da kan gode spørsmål som stilles fra terapeuten med bifrontasjon være: 

Hva opplever og kjenner du nå? 

Hva har du behov for akkurat nå? (viktig)

Hvordan er det å være deg akkurat nå? 

Hvordan har du det nå? 

Hva er du klar over nå? 

Hvor går oppmerksomheten din nå? Hva unngår du nå? 

Fra studiene husker jeg godt at vi skulle vippe klienten på stolen, men ikke velte stolen. Det blir ikke skikkelig terapi av å bare snakke OM, eller å numme noen med medisiner eller alt det andre vi bruker for å være mindre levende så vi ikke kjenner det som er. Når vi kjenner det som er, så vil vi ha muligheten til å gå gjennom akkurat dette, ved å akseptere og godta det. Ved en slik prosess vil vi gå gjennom frykten for hva andre måtte tenke om oss, eller noen av de andre ørtenvis måter av frykt som vi klarer å skremme oss selv med. 

Livet rommer tap og livet rommer glede. Vi starter opp på en slags universell jordskole, og dette studiet tar slutt. Det er best for deg at du lever godt og har det gøy. Likevel er det en sterk tendens til at folk graver seg ned i trøbbel, problemer og marinerer seg i frustrasjon. Det ER jo mulig å skifte fokus og begynne å leke seg med hyggelige tanker og følelser. Vi er tross alt temmelig heldig stilt, tross alt, uansett. 

Vi kunne jobbe med dette livet vi ER, lære av det som ikke virker og prøve noe nytt som virker bedre og utvikle oss mot det som er engasjerende og interessant. Siden vi alle er ulike og interesserer oss for forskjellige ting, ville hele samfunnet blomstret opp i en stor glødende og vibrerende sol av kreativitet og gøy. 

Hva med å prøve det? 

Det er alltid mer som vi ikke vet. Slapp av og la oss akseptere det.  Det er et øyeblikk det er viktig å forstå i løpet av livet, og det er forståelsen av kompleksiteten av øyeblikket, av dette nå-et og alt vi kan oppleve, erfare og kjenne på av varhet gjennom at vi er fysikk, kjemi, biologi satt sammen til en levende menneskelig organisme med en mottakerhjerne som tar inn verden. 

Gestaltterapi er en utmerket terapiform til å utvikle kjærligheten i deg selv og til andre. 

Du er velkommen til å arbeide med deg selv i møte med terapeuten. 

Vi er alle uløselig bundet sammen, og det er ikke noe tomrom mellom oss. Vi er i ett felt. Så la oss få en oppsving med bifrontasjon og samarbeid. 

Bifronterende hilsen fra Linda Mentora Nordskog 

P.S. Ta med deg dette nyordet og lev det ut. 

Linda Nordskog

Linda Nordskog jobber for tiden som prosjektansvarlig for forskningsprosjektene «Ny behandling for livsstilssykdommer» og «Ny protokoll for relasjonsterapi». Hun har utviklet helse og livsstilskonseptet Bergen Helhetsklinikk As. Her er hun medeier og jobber som psykoterapeut og mental trener, der hun tilbyr hypnoterapi, gestaltterapi og mental trening. Via mentora tilbyr hun onlinekurs og verktøy for mer glede og livskvalitet. Hun har også skrevet boken «Slik vokser du – Bli deg selv», og utviklet onlinekursene «Mester i eget liv» og «Mot».

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
213FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter