Forsiden Nyheter Oppvaskmaskin tok full fyr - nå går brannvesenet ut med en viktig...

Oppvaskmaskin tok full fyr – nå går brannvesenet ut med en viktig advarsel

-

Forrige helg fikk en småbarnsfamilie fra Trøndelag en ubehagelig opplevelse. Plutselig sto oppvaskmaskinen i full fyr. Det var bare flaks at faren i familien kjente røyklukt før han sovet. 

– Da hodet traff puta kjente jeg en merkelig brent lukt som bare ble sterkere og sterkere. Da jeg kikket ned trappa til underetasjen så jeg det sterke lyset fra flammene, sier den 34-år gamle småbarnsfaren til TV 2.

Som så mange andre hadde familien vært litt sent ute med å sette på oppvaskmaskinen for kvelden. Den var dermed ikke ferdig å vaske før familien gikk til sengs.

– Dette var skikkelig skremmende og jeg priser meg lykkelig for at vi ikke hadde sovnet. Vi har jo røykvarsler, men den slo ikke ut før jeg hadde begynt å slukke brannen, forteller faren til TV 2.

Aldri bruk oppvaskmaskinen når du er borte eller sover

Selv om det gikk bra i dette tilfellet kunne det fort endt så mye verre. Etter episoden har brannvesenet gått ut med en advarsel.

På Facebook har Trøndelag brann- og redningstjeneste delt et bilde av oppvaskmaskinen og en oppfordring til alle om å bare bruke maskinen mens man er hjemme og våken.

Foto: Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS

«Lar du oppvaskmaskina jobbe mens du sover? Her var det bare noen minutter igjen av vasken da huseieren gikk for å legge seg. Rett før han sovnet kjente han røyklukt, sprang ned og fikk slokket brannen med brannslokningsapparatet.
Har du planer om et nytt og bedre liv i 2019, foreslår vi at du også legger til «vaske kopper og klær kun når jeg er hjemme og våken» på listen over nyttårsforsetter,» skriver brannvesenet.

LES OGSÅ
Barn triste etter at kommunen krever trehytta deres revet
LES OGSÅ
Svensk politi advarer mot ny trend : dop kamufleres som godteri

Det er så fort gjort. Man tenker at det går bra, men det er slett ikke sikkert. Konsekvensene kan være fatale. Trykk på deleknappen for å spre oppfordringen og påminnelsen til familie og venner!

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .