in

Ordensvakt redder ett år gammel gutt – vil ikke kalles helt

Fredrick Davidsson arbeider som ordensvakt ved tunnelbanen i Stockholm. Vanligvis er han bare der for å sørge for at det er ro og orden på stasjonene, men plutselig en dag fikk han hendene fulle med noe han så absolutt ikke hadde forutsett eller trodd han skulle bli utsatt for. Men heldigvis var han godt forberedt.

Foto: Privat

Denne spesielle dagen skulle han være med noen kontrollører på en stasjon ved navn Bredäng, like i utkanten av Stockholm, noe som vanligvis ville være et helt ordinært rutineoppdrag. Men ikke denne dagen, for på et togsett som tilfeldigvis kom forbi stasjonen satt en mor og hennes et år gamle sønn.

De satt stille ombord på toget da sønnen plutselig kollapset med kramper. Moren fikk panikk, tok sønnen i armene og hoppet av toget på stasjonen hvor Fredrick og kontrollørene befant seg. Heldigvis, for Fredrick er en erfaren livredder, som har utført hjerte og lungeredning mer enn en gang tidligere. Dog aldri på et så lite barn.


Da Fredrick fikk øye på den desperate moren i folkemengden tok han seg umiddelbart bort til henne, ble forklart problemet og satte i gang. Ettersom den lille gutten ikke pustet lenger antok Fredrick først at han kanskje hadde satt noe fast i halsen. Det hadde han ikke, og Fredrick satte i gang med gjenoppliving.

Nesten samtidig med at ambulansen ankommer stasjonen kommer det en gurglelyd fra den lille kroppen, etterfulgt av noen hostelyder. Gutten våknet sakte men sikkert tilbake til livet igjen.

Foto: Privat

Da så Fredrick hvilken innsats kollegaene hans hadde gjort, både med å berolige moren, men også med å holde folk på avstand. Folk som sto rundt dem for å filme med mobiltelefonene sine.

Vil ikke bli omtalt som helt

I etterkant av den svært så dramatiske hendelsen vil ikke Fredrick høre tale om at han er en helt, men han er glad for at han var nettopp på den stasjonen da det først skulle gå galt ombord i togsettet.

– Vi er nesten aldri på den stasjonen, men denne gangen var jeg på rett plass til rett tid. Skjebnen ville vi skulle møtes. Det var ikke hans tur riktig ennå, forteller Fredrick i et intervju med den svenske avisen Aftonbladet.

Han kan nok være beskjeden, Fredrick, men at det han gjorde var en heltedåd er det ingen tvil om. Hadde han ikke vært akkurat der akkurat da, og gjort nettopp det han gjorde, kunne utfallet nok blitt mye verre. Da ville den lille gutten sannsynligvis vært død.

Del og lik artikkelen hvis du også er enig i at Fredrick er en ekte helt og fortjener all den ære han kan få.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Klimaforkjemper Greta Thunberg er bedt til Arnold Schwarzneggers klimamøte. Hennes svar får folk til å smile

rødt hår

Fotograf med viktig budskap til dem som har rødt hår og fregner – Hylles verden over