in

Ørnulf Høyer bodde hjemme og tok seg av syk mor til han var 27

Ørnulf Høyer
Foto: Ørnulf Høyer / Instagram

Motegründeren Ørnulf Høyer (66) mener det at han måtte ta et stort ansvar på hjemmebane alt tidlig i livet, har gjort ham til den han er i dag.

– Jeg har vokst opp med en syk mor, og måtte lære å drive en husholdning. Jeg bodde hjemme til jeg var 27 år, og det var ene og alene fordi mutter’n trengte omsorg på heltid, sier motegründeren som i dag har 31 luksusbutikker rundt om i landet til ukebladet Her og Nå.

Denne vinteren har han gjort seg bemerket i «Farmen Kjendis», og er en av de sju som har blitt med helt til finaleuken.


– Det er mange som hevder at det må ha farget meg negativt å ta vare på moren min, men tvert imot! Jeg hadde en mor som var glad selv om hun hadde problemer. Hun døde tidlig, men lærte meg hvor viktig det er å sette pris på livet, sier han.

Havnet i klinsj med damene

Den energiske gründeren fyller fort rommet han kommer inn i, noe vi har fått sett mange eksempler på gjennom vinterens reality-opphold på Steinsjøen gård.

Væremåten har imidlertid ikke alltid falt i god jord hos meddeltagerne. Han måtte blant annet tåle kritikk for å ha fordelt det fysisk tyngste ansvaret til guttene.

– Jeg følte at det var riktig å bruke mannemuskler på ting som det var viktig å bruke muskelkraft på. Men det er synd hvis jeg blir fremstilt som en mannssjåvinist fordi man selv bare ønsker å ta vare på jobben som skal gjøres. Det er viktig at ting ikke blir skrudd til noe det ikke er. Det jeg er mest redd for er at det skal gå ut over mine kjære, sier han til ukebladet.

Det ble også bråk da han valgte Marit Andreassen som førstekjempe.

– Hvor mye mannsskit er det som sirkulerer oppi skolten på deg?, spurte Marit Andreassen (56) ifølge TV 2.

Det var da kun tre kvinner igjen i konkurransen, og dobbelt så mange menn.

Som følge av valget besluttet damene å «streike», og ikke delta når ukesoppdraget skulle gjennomføres.

Deltager dro etter episode med Ørnulf

Alt i andre episode av Farmen Kjendis forlot Lina Adampour Steinsjøen gård, etter å ha kommet i full klinsj med storbonden, Ørnulf Høyer. Nettavisen skriver at bakgrunnen for konflikten med Høyer var at Adampour hevder at han brukte det rasistisk ladede skjellsordet «pakkis».

Hendelsen med ordet skal ha skjedd da kameraene ikke var til stede, og Adampour velger senere å fortelle Høyer at det var tøft for henne å høre det.

Hun hevder Høyer sa «som en pakkis jobbet du» til henne. Høyer selv avviser at han har gjort dette og mener påstanden er ren løgn.

– Jeg er en uredd type som vet hva jeg står for. Hvis det er noe jeg har sagt feil, men som umulig kan stemme at jeg har ment, så synes jeg det er veldig leit om det blir brukt mot meg i kommentarfeltene i sosiale medier. Det er urettferdig mot familien min, sier Høyer til Her og Nå.

– Fridtjof Nansen var min oldefar, og han drev flyktninghjelpen – så vi er veldig inkluderende som familie, og ønsker å ta vare på alle. Jeg har noen veldig sterke verdier som er veldig viktige for meg, slår han fast.

Storbonde to ganger – og en duell

Denne sesongen har to av deltagerne vært storbonde to ganger. Den ene av dem er gjenbruks-influenseren Ingrid Vik Lysne – og den andre er Ørnulf Høyer.

Han endte også opp med å bli valgt til førstekjempe av Ingrid Vik Lysne i uke tre, men kom tilbake til kjendisgården da ham slo ut Aslak Maurstad i øksekasting.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Varslet 113 om selvmord: – Vi kan ikke gjøre noe mer for faren din nå, var svaret hun fikk

Elvis Presleys private jetfly solgt : Så mye gikk det for