Hjem NyheterTruecrime Oslo: Traff mann på dating-app – Det skulle han aldri gjort

Oslo: Traff mann på dating-app – Det skulle han aldri gjort

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Bruken av datingapper i Norge har økt betydelig de siste årene. Apper som Tinder, Bumble, Grindr og Happn har blitt populære måter å møte potensielle partnere på.

De fleste som bruker appene er ute etter en enkel og effektiv måte å finne kjærlighet eller selskap. Men ikke alle har rent mel i posen.

Avisa Oslo melder at en 37 år gammel mann er dømt i Oslo Tingrett etter å ha laget en falsk profil på datingappen Grindr, som er en dating-app for homofile. Gjennom appen fikk han kontakt med en annen mann, og det offeret trodde skulle bli et hyggelig treff endte med ran. 

Da 37-åringen besøkte fornærmede ble han invitert inn i leiligheten. Kort etter at de hadde satt seg ned i sofaen trakk 37-åringen opp en kniv. Offeret ble deretter truet til å låse opp telefonen sin, logge seg inn i nettbanken og overføre penger til 37-åringens daværende kvinnelige kjæreste.

– At tiltalte hadde med seg en kniv da han dro til fornærmede underbygges for øvrig av at tiltalte hadde planlagt å dra til fornærmede nettopp for å tvinge ham til og gi ham penger, konkluderer Oslo tingrett ifølge Avisa Oslo.

Mannen fikk ranet til seg rundt 7 000 kroner.

Den 37 år gamle mannen ble dømt for ranet og kjøring i ruspåvirket tilstand. Dommen ble fengsel i ett år, og 37-åringen må også betale en bot på 10 000 kroner og 30 000 kroner i oppreisning til offeret. I tillegg må han erstatte pengene han stjal.

Tilfellet er ikke enestående. For noen år siden skrev Nettavisen om flere menn som ble presset for penger etter å ha chattet med det de trodde var mindreårige jenter på Tinder. Det skulle imidlertid vise seg at de chattet med voksne menn som hadde et mål for øye: Å presse mennene for penger.

– Politiet har grunn til å tro at det er store mørketall ved denne type kriminalitet, sa politiadvokat Ingelin Hauge til Nettavisen i forbindelse med saken.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com