in

Osloskytingen: Bartenderen så mennesker bli skutt i hodet og magen få meter unna, nå sliter han

Skjermdump: Google Maps

Bartender Andreas Woldseth så mennesker bare noen meter unna bli skutt i hodet og magen under den dramatiske skyteepisoden i Oslo tidligere i sommer. Nå sliter han, men Oslo tingrett mener han ikke har krav på bistandsadvokat.

Andreass Woldseth som var på jobb som bartender på London Pub under masseskytingen i Oslo. 35-åringen som forteller om de dramatiske opplevelsene til Nettavisen har vært sykmeldt i på grunn av ettervirkninger etter masseskytingen.

Natt til lørdag 28. juni ble to menn drept og en rekke personer skadet da Zaniar Matapour begynte å skyte mot folk i et populært utelivsstrøk i Oslo sentrum, like ved London Pub. Under skytingen drepte han to menn og såret ytterligere 21 personer.

Politiet har tidligere opplyst at det er 98 fornærmede i saken, og at antallet kan øke.

12 personer som holdt siktede tilbake har fått status som fornærmet og har fått bistandsadvokat oppnevnt. Politiet berømmer de sivile som bidro til å overmanne den siktede.

– Sivile har etter vårt syn utsatt seg for livsfare og forhindret at han kunne gjøre noe mer den natta, sier politiadvokat Børge Enoksen.

PST mener handlingen var et islamistisk ekstremistisk terrorangrep.

Klokken 01.13 hørte Woldseth skyting utenfor London pub og panikken brøt ut. En stor mengde mennesker søkte tilflukt nettopp på London pub hvor Woldseth akkurat hadde servert øl og drinker til gjester.

35-åringen så mennesker bli skutt i hodet og magen få meter unna og er redd for å bo i sitt eget hjem. Oslo tingrett mener han ikke har krav på bistandsadvokat.

Posted by Avisa Oslo on Sunday, July 31, 2022

Han hørte skudd og på utsiden så han en mann bli skutt i hodet. På innsiden lå skadde personer og blodet fløt.

– I tillegg var det en annen mann som ble skutt i magen og falt gjennom ruten og inn på utestedet. Da jeg så han som ble skutt i hodet tenkte jeg at det var «game over». Blodet sprutet.

– Jeg prøvde å stå i jobb etter angrepet, men nå har jeg vært sykmeldt til og fra. Jeg har også slitt voldsomt med alkohol etter dette og har drukket for å glemme ting, men også for å fungere i hverdagen, sier bartenderen.

Woldseth sliter med søvn, spenning i kroppen og at tryggheten han en gang følte på er borte og ønsker seg bistandsadvokat. En bistandsadvokat skal ivareta rettighetene til de som er fornærmet i en straffesak.

«Det at man har vært til stede på Per på hjørnet, London pub eller i området rundt da skytingen fant sted medfører ikke alene at man får et slikt behov for bistandsadvokat at det er grunnlag for oppnevning. Dette til tross for sakens spesielle alvorlighetsgrad, store omfang og mediedekning. Det foreligger ikke opplysninger om at fornærmede har vært i skuddlinjen til siktede.», skriver Oslo Tingrett ifølge Nettavisen i avslaget.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kan sjefen din kreve at du jobber i ferien?

Prins Charles

Prins Charles tok i mot en million pund fra familien til Osama bin Laden