mandag, oktober 26, 2020

Ost, sunnere enn du tror!

Mest lest nå

Mozzerella, brie, cheddar, gulost, riccotta eller kanskje brunost? Listen er lang over hvilke oster som finnes, og du har mest sannsynlig en eller flere favoritter. Oster kan brukes som tilbehør til så mangt og har mange forskjellige former og herlige smaker.

Som mange andre meieriprodukter, inneholder ost høye nivåer av mettet fett – som har vært knyttet til høyt kolesterol, aterosklerose og økt risiko for hjertesykdom.

Flere næringseksperter mener nå at mettet fett kan være mer gunstig for deg. Ost inneholder også de nyttige næringsstoffene kalsium, protein og probiotika.


Forskning viser altså at å spise litt ost daglig kan gi deg mange gode helsefordeler. En studie publisert i Time viser at personer som har en god del ost i kostholdet sitt har mindre risiko for å få slag og hjerteproblemer enn de som spiser lite ost.

Det er ikke så mye som skal til 

Samlet sett hadde personer som spiste ost 14 % lavere risiko for å utvikle hjertesykdom og 10 % lavere risiko for å få slag enn de som ikke spiste ost. Studiet viste at det ikke var nødvendig å spise store mengder ost for å oppnå de gode helsefordelene, men litt ost hver dag ville gi gevinst.

Foto: Pixabay

Forskningen involverte 15 ulike studier på hele 200 000 mennesker som sammenlagt viste at en god bit med ost hver dag minsker betennelser og bidrar til en bedre helse blant annet på grunn av de høye nivåene av probiotika.

– Det er lovende at noe som smaker så godt – og også funker bra til et glass rødvin, har slike beskyttende effekter, sier legen Allan Stewart til Time. 

Du kan altså spise favorittosten din med god samvittighet så lenge du ikke overdriver. 

LES OGSÅ: Vil du gå ned i vekt? Spis sjokolade og drikk vin, sier forsker!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter