mandag, januar 24, 2022

Østerrike setter politi i gatene for å håndheve koronareglene

Mest lest nå

Fra tirsdag var både uniformerte og sivilkledde politi i gatene for å hjelpe til med å håndheve koronatiltak i Østerrike.

Fra tirsdag har Østerrike sendt ut både uniformerte og sivilkledde politifolk til gatene for å sikre at landets koronarestriksjoner overholdes.

Det skriver det tyske nyhetsbyrået dpa ifølge dansk TV 2.


– Vi vil øke presset ytterligere, lyder det fra innenriksminister Gerhard Karner mandag, dagen før betjentene sendes ut i gatene.

Betjentene skal blant annet sørge for at butikker foretar nødvendige kontroller og at ikke-vaksinerte kun forlater hjemmet når det er forsvarlig.

Fra 1. februar er det lovpålagt å vaksinere seg i Østerrike, og myndighetenes strenge tiltak for å få bukt med smitten har blitt møtt av rasende demonstranter.

Senest lørdag var det rundt 40.000 mennesker som demonstrerte i Østerrikes hovedstad Wien i protest mot myndighetenes koronatiltak, deriblant kravet om vaksine for alle. Dette melder NTB ifølge ABC Nyhetssiden.

Flere enn 1.000 politifolk var utplassert i byen i forbindelse med demonstrasjonen.

Østerrike er foreløpig det eneste EU-landet som har gjort det obligatorisk for alle innbyggerne å ta koronavaksine.

Store demonstrasjoner

Også i Frankrike har det vært store protester. Totalt i hele landet var det anslått at 100.000 protesterte mot regjeringens planer om strengere koronatiltak, deriblant omfattende restriksjoner mot personer som ennå ikke har latt seg vaksinere.

ABC Startsiden sier at NTB melder at det ifølge fransk politi var over 18.000 demonstranter i Paris alene.

Også Tyskland har vært preget av flere protester den siste tiden, men det vært betydelig færre demonstranter der enn i Frankrike og Østerrike.

Tysklands helseminister Karl Lauterbach har tatt til orde for vaksinepåbud og sier det må til for å få kontroll over smittespredningen. I et intervju med avisen Welt am Sontag sier han at argumentene til vaksinemotstanderne og coronafornektere har mistet all troverdighet.

– En liten gruppe er villig til å feie all vitenskapelig kunnskap av bordet og går frivillig inn i bobler av falske sannheter, sier han.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter