Hjem Dyr Oteren terroriserer surfere – knabber brettene fra dem

Oteren terroriserer surfere – knabber brettene fra dem

En oter i Santa Cruz i California har fått overskrifter verden rundt etter at den har begynt å terrorisere surferne ved Steamer Lane i Santa Cruz, California.

Videoer som brer seg på sosiale medier viser at oteren heiser seg elegant ut av bølgene og oppå surfebrettet til sjokkerte surfere som trekker seg forsiktig tilbake.

Ifølge nettstedet NRP har den sporty oteren også i noen tilfeller tvunget surferne til å gi fra seg brettene sine.

En talsperson fra U.S. Fish and Wildlife Service (USFWS) sier at oteren med sin nærgående oppførsel utgjør en sikkerhetsrisiko for allmenheten.

– Selv om det ikke har vært noen bekreftede rapporter om skader som følge av den høyst uvanlige oppførselen til denne oteren, bør ikke kajakkpadlere, surfere og andre som oppholder seg i området nærme seg oteren eller oppmuntre oteren til å oppsøke dem, sier USFWS ifølge NRP i en uttalelse.

En av de som har blitt forundret over oteren er fotografen Mark Woodward, som er godt kjent med oterbestanden i Santa Cruz. Men noe slikt som dette har han aldri sett før. Han har observert oteren terrorisere tre surfere på bare en uke.

Hvorfor denne oteren har blitt så kontaktsøkende er uvisst. En teori går på at den er hormonell. En annen teori er at den kan ha blitt vant til å få mat fra mennesker. Når oteren har klart å true til seg surfebrettene, har den også blitt observert surfende langs bølgene.

Sjøotrene som bor i Santa Cruz er listet som truet art. Likevel er viltnemda i California på jakt etter oteren. Når hun fanges inn er det akvariet i Monterey som vil bli hjemmet hennes. Siden oteren er så tam som hun er, så ser ikke viltnemda noen muligheter for å sette henne ut i det fri igjen.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com