in

Over 100.000 så nyinnspillingen av «Tre nøtter til Askepott» i helgen

Skjermdump: YouTube

Tre nøtter til Askepott er en storslagen nyinnspilling av julens årlige nasjonaltradisjon.

Astrid Smeplass spiller Askepott og Cengiz Al spiller prinsen.

Thorbjørn Harr, Ellen Dorrit Petersen, Bjørn Sundqvist, Kristoffer Hivju, Nader Khademi, Anne Marit Jacobsen, Jonis Josef, Ingrid Giæver, Sjur Vatne Brean, Arthur Hakalahti og Nasrin Khusrawi er også medvirkende i den nye versjonen av det klassiske juleeventyret.

Filmen hadde kinopremiere fredag, og dette er den tredje beste åpningshelgen for en norsk familiefilm noensinne. Bare to av filmene i Flåklypa-serien har nådd høyere besøkstall første helg på kino, skriver VG.

– Å få oppleve at eventyret så til de grader treffer på tvers av kjønn og generasjoner er som en drøm, sier produsent Frederick P N Howard til avisa.

I den originale tysk-tsjekkiske filmen fra 1973 var det Knut Risan som dubbet alle stemmene. Nå er det skuespillerne selv som fører ordet.

– Jeg tror jeg fikk litt sjokk, sier Astrid Smeplass på VGs spørsmål om hva hun tenkte da hun ble tilbudt rollen som Askepott.

Torsdag kveld dukket hun og Cengiz Al opp på førpremieren på Colosseum kino i Oslo.

Astrid Smeplass innrømmer at hun følte seg heldig for å få en slik sjanse ved siden av musikk-karrieren når pandemien likevel satte en stopper for all turnering. «Stars align» er uttrykket hun bruker, altså at alle utfordringer får sin ideelle løsning.

– Det var slik det var – at jeg plutselig kunne ta meg tid til å gjøre noe sånt. Så jeg føler absolutt ikke at det har gått utover musikken etter at jeg fikk rollen, den har jeg dessuten holdt ved like parallellt med innspillingen, sier hun.

I et kort intervju med Filmweb røper Astrid at ingen av skuespillerne hadde ridd før da de fikk rollene, og det bød på utfordringer.

– Vi var begge ganske redde for hester. Da vi møtte regissøren, sa vi begge at «du må vite at jeg er redd for hester», sier hun til nettstedet.

Det er imidlertid ikke mulig å se av filmen – bare ta en titt på traileren under:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Nervepirrende Farmen-duell for TikTok-Rob

stress

Fra nå av og frem til jul gjør trolig flere enn vanlig denne kjedelige stress-tabben