Hjem Nyheter Over 100 tips i Lørenskog-saken har ledet politiet til et nytt sted på Grønland i Oslo

Over 100 tips i Lørenskog-saken har ledet politiet til et nytt sted på Grønland i Oslo

Mandag 2. mai gikk politiet ut med nye detaljer i Lørenskogsaken. Det har resultert i ovre 100 henvendelser – og politiet kan nå fortelle at det har resultert i ny informasjon.

Det er nå gått tre og et halvt år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog. Hun var gift med en av Norges rikeste menn, milliardæren Tom Hagen.

Det var den 31. oktober 2018 Tom Hagen ikke fikk tak i sin jevngamle ektefelle, den da 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, på telefonen. Dermed dro han hjem for å sjekke. Da han kom hjem fant har huset tomt, og et trusselbrev på gebrokkent norsk hvor det blant annet var fremsatt et krav om løsepenger på ni millioner euro i kryptovaluta.

Hva som har skjedd er fortsatt et mysterium. Teoriene har florert. Det hele startet som en kidnappingssak. Etter hvert dreide saken. Den 28. april 2020 pågrep politiet Tom Hagen. Hans kone hadde da vært savnet i halvannet år. Han er nå løslatt, men fortsatt siktet for drap på ektefellen, noe hans forsvarer, Svein Holden, stiller seg kritisk til.

Den 2. mai i år gikk politiet ut og ba publikum om hjelp i saken. De opplyste at telefonnummeret +47 407 45 668 ble brukt for å opprette konto på en kryptovalutabørs, sammen med en stjålet passkopi og en falsk e-postadresse. Politiet ba alle som vet noe om dette nummeret, og numrene som kommer før og etter i serien om å ta kontakt med dem.

Kontoen på kryptovalutabørsen er et sentralt spor i etterforskningen av Anne-Elisabeth Hagens forsvinning.

Telefonnumrene, som tilhører startpakker fra Telia til 29 kr, ble solgt på Bunnpris Iladalen fra juni 2017. Butikken ble nedlagt i desember 2017, og politiet opplyste de ikke kunne utelukke at et eller flere av kontantkortene har blitt oversendt til en annen butikk etter dette.

Etter at politiet gikk ut med etterlysningen, har de fått mange tips – og avdekket et nytt utsalgssted:

– Vi har nå avdekket et nytt utsalgssted hvor SIM-kortene i den aktuelle nummerserien har vært til salgs. Sporene går videre til Bunnpris-butikken i Grønland Basar, Tøyengata 2, i Oslo, lyder den nye meldingen fra politiet.

Etter at politiet gikk ut med etterlysningen har de fått verifisert at i alle fall ett av de etterfølgende numrene er solgt på Bunnpris på Grønland. Det er også kommet opplysninger som indikerer at flere av numrene har vært solgt der, opplyser politiet, og bekrefter at de opplysningene selvfølgelig er noe de jobber videre med.

Det er ikke kommet opplysninger som indikerer andre utsalgssteder, men politiet holder fortsatt dette åpent og jobber videre for å avklare det.

– Dette styrker uansett hypotesen om at nummeret som slutter på 68 er solgt på en Bunnpris-butikk sentralt i Oslo, står det i oppdateringen fra politiet.

Som de hadde håpet har dette også gitt dette en ny lokasjon å jobbe ut fra, og flere nye aktuelle etterforskningsskritt.

– Sånn sett er dette nok et skritt i retning av å avklare hvor vårt nummer er solgt, hvem som har kjøpt det og hvem som kan ha hatt kunnskap om dette ikke-aktiviserte kontantkort-nummeret, som er benyttet i planleggingen av Anne-Elisabeth Hagens forsvinning, sier politiet.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com