mandag, oktober 26, 2020

Over 10,000 nye bekreftede smittetilfeller i India

Mest lest nå

Kvinnen adopterer en pitbull. Hunden klarer ikke slutte å klemme henne

Kayla Filoon (20) jobbet frivillig ved siden av studiene som hundepasser ved et hundepensjonat for hjemløse hunder. En dag kom pitbullen Russ inn. Og...

India er for øyeblikket verdens episenter for Coronaviruset. Det ble rapportert om over 10,000 nye bekreftede tilfeller på lørdag. Likevel gjenåpnes landet etter seks uker i lockdown.

India innførte temmelig strenge smitteverntiltak for seks uker siden, men disse smitteverntiltakene har vært ekstremt vanskelig å overholde i byer med store befolkningstall. Mange husstander er små og holder 5 til 15 mennesker. Derfor ser man at folk trekker ut til gatene, og dermed bryter loven.

Omtrent en tredjedel av alle smittetilfeller er i hovedstaden New Delhi og businessbyen Mumbai. Begge byer huser over 20 millioner mennesker. Politiet har mottatt strenge ordrer fra høyere plan, men de er utslitt av å bruke makt, og forlater nabolagene om kvelden.


«Folk trekker ut til gaten og har fest hver natt politiet drar fra nabolagene,» sa Rakhi Jadhav, en representant fra Mumbai til NYTimes.

Krise i Asias største slum

Det bor mer enn én million mennesker i Dharavi, byen som kalles for Asias største slum. Disse menneskene bor på et område som dekker litt over 2 kilometer. Her er over 600 beboere blitt smittet av viruset, og det er omtrent umulig å sosialt distansere seg fra hverandre. Det finnes mange toalettanlegg i slummen, men det er ikke nok. Ofte samler det seg dusinvis av mennesker som må bruke toalettet.

Millioner av mennesker bor tett i skur og ødelagte bygninger i India. Hygienesituasjonen er også svært dårlig. Foto: Jason Rogers/Flickr

Statsminister Modi innførte strenge smitteverntiltak for seks uker siden. Over 1,3 milliarder mennesker ble tvunget til å overholde disse tiltakene, og de fleste gjorde det både i frykt for å bli slått av batongbærende politi og for å få behandling på dårlige sykehus med manglende ressurser. Men ukene gikk og pengene tok slutt.

Statsminister Narendra Modi avbildet med president Donald Trump i slutten av 2019. Begge to svært kontroversielle figurer i sitt respektive land. Foto: The White House/Flickr

Massearbeidsledighet drev mange millioner indere ut til distriktene og tilbake til familiegårder i søk etter mat og husly. Press fra arbeidsledige og fattige førte etterhvert til at myndighetene ga opp kampen mot viruset, og nå åpnes ‘ikke-essensielle’ forretninger og aktiviteter, inkludert hårsalonger og dyrebutikker. Nå fryktes det at dette kan føre til et hopp i smittetilfeller.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter