in

Over tusen sivile var i kjøpesenteret da rakettene traff: – Antallet ofre er umulig å forestille seg, skriver Zelenskyj 

Zelensky. Public Domain

Et kjøpesenter i byen Krementsjuk sentralt i Ukraina ble truffet av russiske raketter mandag.

«Okkupantene avfyrte raketter mot kjøpesenteret, der det var mer enn tusen sivile. Kjøpesenteret står i brann, redningsmenn bekjemper brannen, antall ofre er umulig å forestille seg, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på Telegram.

TV 2 rapporterer at de har et team på stedet, og så døde ligge på rekke og rad da de ankom til det utbombede kjøpesenteret.

Zelenskyj understreker at Russland nok en gang har angrepet sivile mål: «Ingen fare for den russiske hæren. Ingen strategisk verdi. Bare folks forsøk på å leve et normalt liv, som gjør okkupantene så sinte», skriver han videre i meldingen.

– Russland fortsetter å legge sin maktesløshet på vanlige borgere. Det nytter ikke å håpe på tilstrekkelighet og medmenneskelighet fra deres side, skriver den ukrainske presidenten avslutningsvis i innlegget.

TV 2-teamet som er på stedet melder at de slapp inn i den utbrente bygningen der brann og letemannskaper var i gang med å gjennomsøke bygningsmassen.

– På den ene siden så vi likene av de døde ligge på rekke og rad, forteller reporter Hilde Gran fra stedet.

– Bygningen er fullstendig utbombet. Det er bare forvridde metallrester var igjen. Vi kunne føle heten etter brannen som raste etter at bygningen ble truffet, sier hun.

Også ABC News’ korrespondent James Longman er på plass ved det utbombede kjøpesenteret i den ukrainske byen. Longman har delt video fra stedet på Twitter:

I videoen ser vi et betongskjelett som står igjen. Rundt står det brannbiler og det pågår en stor bergingsaksjon. Ifølge Longman er det absolutt ingen millitære mål noen steder i nærheten.

– Russland må ha visst at dette var et kjøpesenter. Det var et kjøpesenter fullt av familier på handletur, sier ABC-korrespondenten.

– Det vil ikke være kropper de henter ut. Det er kroppsdeler. Dette er grusomt. Jeg har nettopp sett en torso med en arm som er hentet ut på en lerretbåre, sier han.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Trosset politiets råd – folk samlet seg på Rådhusplassen

Fostermoren bryter sammen når gutten forteller dommeren hvorfor han vil bli adoptert av familien