Hjem Helse Overlege: – Slik forynger du huden din med ti år. Og det er mest sannsynlig ikke det du tror

Overlege: – Slik forynger du huden din med ti år. Og det er mest sannsynlig ikke det du tror

En ny studie har funnet en måte å forynge huden på som ikke innebærer noen dyre kremer, ingen vonde laserbehandlinger og ingen tvilsomme piller.

«Effekten på huden var på et nivå som ingen kremer noen sinne kommer i nærheten av, uansett hvor avansert de blir fremstilt i kvasivitenskapelige reklameinnslag», skriver den svenske overlegen Anders Hansen i et innlegg i Svd Perfect Guide.

Anders Hansen viser til en ny studie som er blitt utført på et 20-talls personer i 60-årsalderen. Disse gjennomgikk behandlingen i tre måneder, og resultatet var forbløffende.

Huden ble ti år yngre

Hva behandlingen var? Jo, det var noe så enkelt som fysisk aktivitet. Testpersonene hadde vært fysisk aktive i 30 minutter to dager i uken. Og det var ikke snakk om spesiell hard trening, men 30 minutter med sykling eller løping som gjorde dem lett svette og andpustne.

Den beste «medisinen» for sunn hud er trening, sier overlege. Foto: Canva

«Forskerne målte tykkelsen på de ulike hudlagene, hvor mye kollagen huden inneholdt og hvor mye mitokondrier, en slags kraftstasjon i kroppens celler, som hudcellene inneholdt. Alt dette er sånn som blir påvirket i huden når den eldes», skriver Anders Hansen.

Forskerne fant ut at testpersonenes hud hadde blitt hele ti år yngre under behandlingen.

En ny kosmetisk gulrot

At fysisk aktivitet gir et sunt hjerte og en sunn kropp, vet vi alle sammen. Og nå viser det seg altså at huden, som jo også er et organ, også styrkes av trening.

Anders undrer seg over at vi mennesker finner større motivasjon i et bra utseende enn å leve lenge.

«Det som mer enn noe annet motiverer mennesker til å røre på seg er ikke noen ekstra leveår eller bare det at man føler seg bedre. Det er endringene man ser i speilet som motiverer. Så til deg som trenger en ny kosmetisk gulrot i joggeløypa: Løp mer, og forynge huden din», avslutter overlegen.

LES OGSÅ: 78-åringens forvandling gjør henne minst ti år yngre. Se før- og etterbildene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com