Hjem Helse Overlege: «Trening er like bra mot depresjon som medisin»

Overlege: «Trening er like bra mot depresjon som medisin»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Fysisk aktivitet er den beste medisinen man kan få mot depresjon. I hvert fall om man skal tro den svenske overlegen Anders Hansen. 

Anders Hansen har i løpet av de siste årene blitt en kjent lege i Sverige. Han har deltatt i en rekke tv-program, talkshow og ikke minst gitt ut boken «Hjernesterk» som handler mye om hvordan trening og mosjon har direkte innvirkning på helsen vår.

Nå for tiden er han en populær foredragsholder i Sverige, hvor trening og mental helse er et av temaene han snakker om.

Til SVT forteller Anders Hansen hva som er så bra for hjernen vår når vi trener.

– Vi blir mer konsentrert, vi husker bedre, vi blir mer kreativ og vi tåler stress bedre. Så fysisk trening er virkelig dundermedisin for hjernen. Det er som en mental oppgradering.

Ikke bare ord 

Anders Hansen prater ikke med tomme ord. Hansen støtter seg nemlig på 25 forskningsstudier når han foreleser om at fysisk aktivitet er det viktigste vi kan gjøre for vår mentale helsen vår.

– 25 av 30 studier viser at fysisk aktivitet virker like bra mot depresjoner som medisin. Fysisk aktivitet gjør at vi blir mer tolerant ovenfor stress. Jeg pleier å si at man bygger opp et slags mentalt underhudsfett  mot stress, sier Anders Hansen til SVT.

Den svenske melkekartongen var i sommer designet med tips fra Anders Hansen til hvordan man kan bruke fysisk trening som medisin for den mentale helsen.

Medisinen vi glemte 

Boken til Hansen inneholder en mening om at fysisk aktivitet er glemt som behandlingsmetode. I stor grad fordi ingen tjener penger på pasienter som ikke tar medisin.

LES OGSÅ: Ti fordeler ved å gå tur du kanskje ikke visste om

– Når jeg sier til noen som har en mild depresjon at jeg tror det beste de kan gjøre er kondisjonstrening, så får jeg ofte spørsmål om hva i alle dager for en lege jeg er. De fleste går jo til legen for å få skrevet ut noen piller. Så det kan bli en pedagogisk utmattelse å alltid måtte forklare mennesker at fysisk aktivitet er en form for behandling av depresjon. Og det er derfor så viktig at virkningen av fysisk aktivitet blir alment kjent, da tror jeg det vil skrives ut flere resepter på fysisk aktivitet, sier overlegen til SVT.

Er du enig med den svenske overlegen? Har vi rett og slett glemt at fysisk aktivitet kan være vel så god medisin som piller? 

Trykk på deleknappen om du støtter synet hans! 

LES MER:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com