Hjem Hus og hjem Overraskende advarsel: Her kan de trenge inn i huset ditt

Overraskende advarsel: Her kan de trenge inn i huset ditt

De plagsomme skjeggkrene har nå tatt det til et nytt nivå. Skadedyrsfirmaet Rentokil har nylig funnet skjeggkre på hustak, noe som gjør kampen mot skadedyrene enda vanskeligere.

Formann for Skadedyrsfirmaenes bransjeforening, Claus Schultz, forklarer:

– Det er helt nytt at vi finner skjeggkre på hustak – dette har vi aldri sett før. Inntil nå har skjeggkre kun kommet seg inn i hus via byggematerialer, emballasje, møbler og andre gjenstander hvor de kan gjemme seg. Med funnet av skjeggkre på hustak, er også utendørsområder som takstrukturer potensielle innganger for disse skadedyrene. Dette endrer spillereglene fullstendig og gjør det enda vanskeligere å bekjempe skjeggkre, sier han i en pressemelding.

Hvordan kommer skjeggkreene seg opp på taket?

Et interessant spørsmål er hvorfor skjeggkre nå er funnet på hustak, når de ikke kan fly.

– Det er svært merkelig å finne skjeggkre utendørs, og spesielt så høyt oppe som på tak, når de ikke har vinger til å fly. Den mest sannsynlige forklaringen er at skjeggkreene har blitt transportert dit via fugler. Skjeggkreene kan ha krøpet inn mellom fjærene til fuglene, slik de ofte gjemmer seg i materialer og sprekker, forklarer Schultz.

Slik bekjemper du skjeggkre

skjeggkre
Skjeggkre vil du helst ikke ha i huset. Foto: Canva

For å bekjempe skjeggkre må du lokke dem frem med proteinrikt åte som de liker, og deretter fange dem i for eksempel en limfelle.

– Problemene med skjeggkre er betydelige. I motsetning til sølvkre sprer de seg rundt i hele huset, setter seg bak reoler og skap, og kan gå i matvarene våre. Mens sølvkreproblemer ofte er lettere å håndtere, er skjeggkre vanskeligere å bli kvitt, sier Schultz og utdyper:

Nye utfordringer

– Med den nye transportmåten ser vi nye utfordringer. Alle steder hvor fugler oppholder seg, er potensielle inngangsveier for skjeggkre til hjemmet eller arbeidsplassen, sier Schultz.

Han råder nå folk til å sjekke sprukne murer og potensielle innganger rundt huset og på taket for å forhindre skjeggkre i å komme inn.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com