Hjem Nyheter Overraskende mange elbileiere ønsker seg tilbake til bensin og diesel

Overraskende mange elbileiere ønsker seg tilbake til bensin og diesel

En nylig gjennomført undersøkelse viser at en stor andel av elbileiere er misfornøyd med kjøretøyene sine og vurderer å bytte tilbake til bensin- eller dieselbiler. Gi din stemme i bunnen av artikkelen.

Undersøkelsen, utført av konsulentfirmaet McKinsey & Co., avdekker at opptil 40 % av elbileiere er skeptiske til fremtiden med elbil.

Hovedfunn fra undersøkelsen

Resultatene fra undersøkelsen viser at 38 % av amerikanske elbileiere ønsker å skifte ut elbilen med en fossilbil. Globalt sett er tallet noe lavere, men fortsatt betydelig, med 29 % som vurderer det samme. Dette kommer frem i en artikkel publisert av L.A. Times.

Bekymringer blant elbileiere

Misnøyen blant elbileiere skyldes hovedsakelig bekymringer rundt ladeinfrastruktur, batteriets holdbarhet og rekkeviddeangst – frykten for å gå tom for strøm uten tilgang til lademuligheter. Disse utfordringene skaper usikkerhet og frustrasjon blant mange bilister som har valgt elbil.

elbil
Mange elbileiere er misfornøyde. Foto: Canva

Til tross for den økende misnøyen, maler Bloomberg en mer optimistisk fremtid for elbiler i en rapport som nylig ble utgitt. Rapporten viser at elbiler utgjorde 18 % av det globale bilsalget i 2023, og dette tallet forventes å øke til 45 % i 2024 og hele 73 % innen 2040.

Undersøkelsens omfang

Undersøkelsen fra McKinsey & Co. inkluderer svar fra 30.000 bilister og gir dermed et solid grunnlag for å forstå dagens holdninger til elbiler. Resultatene indikerer et behov for forbedringer innen ladeinfrastruktur og batteriteknologi for å opprettholde og øke tilfredsheten blant elbileiere.

Undersøkelsen har ikke spesifikt målt tilfredshet blant elbileiere i Norge, så det er usikkert hvordan norske bilister forholder seg til disse utfordringene. Har du en elbil, og hvordan er din erfaring? Ønsker du å gå tilbake til en fossilbil, eller er du fornøyd med din nåværende elbil? Gi din stemme nedenfor:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com