torsdag, april 2, 2020

Overraskende studie viser at folk som drikker gin er mer sexy enn andre

Mest lest nå

Artikkelen fortsetter etter annonsen

En britisk undersøkelse viser at folk som drikker gin har en tendens til å føle seg mer sexy enn de som drikker andre former for alkohol. På samme måte oppfatter andre også at de som drikker gin er mer sexy enn de som drikker andre former for alkohol.

Det er en studie utført av Public Wealth Wales og Kings College London som viser dette, i følge den britiske avisen The Independent.

Føler seg mer sexy

Samtidig viser undersøkelsen også at folk som generelt drikker sterk alkohol føler seg mer sexy enn de som bare drikker kaffe, øl eller vin. Fire ut av ti deltakere i undersøkelsen kunne fortelle at sprit hadde denne effekten på dem. Det samme gjorde seg gjeldende for en ut av fire som drakk vin og 19 prosent av dem som drakk øl.

Undersøkelsen ble utført digitalt, og nesten 30.000 deltakere fra 21 forskjellige land deltok. Undersøkelsen ble utført anonymt og inneholdt flere spørsmål om blant annet narkotike og alkohol.

Videre viste undersøkelsen at det å drikke vodka, gin og rom lot til å være mer forbundet med aggresjon enn andre alkoholholdige drikkevarer. 30 prosent av dem som drakk sprit i undersøkelsen kunne bekrefte de følte seg mer aggressive etter inntak.

Til sammenligning var det kun omkring 2,5 prosent av dem som drakk rød- eller hvitvin som følte seg aggressive, tallene for de som drakk øl landet på sju prosent.

Det var også blant de som drikker sprit man finner de mest sentimentale som lett tyr til tårene når de drikker, mens det var de som drakk rødvin som oftest ble mest trette.

Rødvin og øl hadde generelt en tendens til å få deltakerne til å føle seg mest avslappet.

drink
Foto: Pixabay

Også mer energisk 

I den andre enden av skalaen var det overraskende nok de som drakk sprit som følte seg mest energiske, og hele 59 prosent av dem kunne fortelle de følte seg mer selvsikre etterfølgende. Dette gjaldt kun for 45 prosent av øldrikkerne, og knapt 25 prosent for dem som drakk vin.

– Det å forstå følelser assosiert med lakoholinntak er avgjørende for å imøtekomme alkoholmisbruk. Nettopp fordi det gir et innblikk i hvilke følelser som har innflytelse på valget av drikkevarer i de forskjellige grupper av befolkningen, lyder det fra forskerne bak undersøkelsen.

– I århundrer er historiene om rom, gin, vodka og annen sprit blitt forbundet med vold. Denne globale undersøkelsen antyder at selv i dag er det mer sannsynlig at inntak av sprit leder til følelsen av aggresjon enn andre drikkevarer, forteller Mark Bellis, en av forskerne bak undersøkelsen.

Resultatet av undersøkelsen er publisert i sin helhet i tidsskriftet BMJ Open.

Det er mange meninger rundt det å drikke alkohol, og alt fra at en «liten en» ikke er skadelig til at man skal være totalt avholds diskuteres med stort engasjement. Konklusjonen blir vel gjerne at dette må hver enkelt ta en avgjørelse på, så lenge det ikke er til sjenanse for noen, eller barn til stede. Men hva mener du?

Legg gjerne inn et svar i kommentarfeltet, og del gjerne så flere kan lese denne oppsiktsvekkende undersøkelsen.

LES OGSÅ: Sliter du med pollenallergi? Denne forskningen sier at Gin er drinken for deg i sommer!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

EU-politiker hever stemmen – Steng dyremarkedene i Kina nå!

Den svenske EU-parlamentarikeren Fredrick Federly vil stenge dyremarkedene i Kina, skriver han i en debattartikkel i svenske Expressen. Det har vært mange spekulasjoner rundt oppstandelsen...

Nå bør du bytte strømavtale – prisene er historisk lave

Spotprisene på strøm er historisk lave, og det er store forskjeller mellom dyreste og billigste avtale. Nå oppfordrer forbrukerrådet alle til å bytte avtale. Strømprisene...

Henriette Steenstrup i viruskrangel med Henriette Lien

Henriette Steenstrup reagerer kraftig på en del ting Henriette Lien skriver om koronaviruset på Instagram-kontoen sin. Hun mener Lien mangler dømmekraft og sprer usannheter. -...