søndag, mai 16, 2021

Øystein Sunde: – Måtte ta meg kraftig i nakken og spille meg opp igjen

Mest lest nå

Når VG spør Øystein Sunde om han er like morsom privat som på scenen, er Sunde rask med å avkrefte.

– Det kan jeg ikke tenke meg. Jeg kan jo ikke drive som underholdningsartist hjemme. Du må skille mellom hjemmeliv og sceneliv, sier den folkekjære artisten til avisa.


Gjennom pandemien har jobbene hans blitt kansellert. Han skulle egentlig underholdt på 28 kulturhus rundt i landet sammen med Ingrid Bjørnov. I 2020 har alt stått på hold.

– Det har vært mye fritid. Det har aldri gått så lang tid uten at jeg har spilt, sier han.

Øystein Sunde har stort sett alltid vært travel med turneer og konserter. Dermed har øving vært en del av opplegget som naturlig hører med. Da Norge plutselig stoppet opp gikk det ukesvis før han plukket opp gitaren.

– Jeg måtte faktisk ta meg kraftig i nakken og spille meg opp igjen. Jeg har liksom aldri hatt noen rutine med å øve bare for å øve. Jeg har spilt gitar fordi det er interessant, moro og utfordrende. Så det var lett å glemme gitaren da Norge ble stengt ned, forteller han.

Klar med nytt show

Men da han sto der med gitaren i hendene igjen, merket han plutselig at ting ikke satt som det bruker å gjøre.

– Det var tydelig at jeg ikke hadde spilt på en stund, triksene satt ikke som de skulle. Jeg ble faktisk litt deppa. Jeg tenkte: «Har jeg mista det? Kan jeg ikke spille lenger?», sier han til avisa.

Når Norge åpner igjen er Sunde klar med showet «Karusellspakssyk». Han gleder seg, men vet ikke helt når han er tilbake på scenen, klar for å underholde.

74-åringen har underholdt nordmenn i fem tiår med visesang og en solid porsjon humør. Wikipedia forteller at han har 15 soloalbum på merittlisten, i tillegg til at han også har vært medvirkende i en rekke populære grupper, blant annet Gitarkameratene.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter