Hjem Kjendisnytt Øyunn Krogh i Botox-diskusjon med Anniken Jørgensen

Øyunn Krogh i Botox-diskusjon med Anniken Jørgensen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Tidligere i januar stilte Anniken «Annijor» Jørgensen seg kritisk til at så mange influensere velger å fikse på utseendet.

– Gjennom det siste året har jeg sett en boom i plastisk kirurgi. Folk jeg har fulgt i årevis har plutselig nye pupper, et strammere ansikt, eplekinn og større lepper. På Instagram ser de polerte ut, men hjelpe meg, det gjør de ikke i virkeligheten. Noen av dem ser bare eldre ut, eller som om de har mistet noe… kanskje har de gjort det. Eller som Theo sa her om dagen: De lever for Instagrambildene sine, så det er der de vil se best ut. Det virkelige livet er ikke like viktig, skrev hun i innlegget.

View this post on Instagram

A post shared by A N N I J O R (@annijor)

Annijor, som hun er kjent som i sosiale medier, fortalte at hun er nesten alene om å holde seg unna å fikse på utseendet. Det får henne til å bli bekymret for de mange unge jentene som blir påvirket til å enten fikse på utseendet selv, eller kanskje føler seg mindreverdige fordi de ikke ser ut som de unaturlige menneskene de følger.

– Og det sprøeste? De fleste av dem sier ikke engang at de har gjort noe. Noen får det til å virke like naturlig å ta botox som det er å hente en take-away kaffe.

En av de som har reagert på  utsagnene hennes er Øyunn Krogh (28) som ble kjent for allmenheten da hun vant Sommerhytta sammen med sin daværende kjæreste Levi Try.

Hun har ifølge TV 2 vært åpen på at hun tar botox et par ganger i året for å fikse sinnarynken. Samtidig sier hun det er en avgjørelse som går litt motstrøms det hun egentlig har som ideal – nemlig å eldes naturlig. Men all oppmerksomheten i kjølvannet av at hun en periode var veldig mye på TV fikk henne til å tenke litt annerledes rundt botox.

– Jeg opplevde et enormt press å se meg selv mye på skjerm, og jeg opplevde at andre bekreftet mine redsler. Jeg hadde en ordentlig diskusjon inni meg, og valgte til slutt å gjøre noe som lettet litt på trykket, sier hun til TV 2.

Hun sier også at hun gjerne vil slutte, men etterlyser mer åpenhet og diskusjon.

– Jeg og Anniken er enige om at det er trist at ting er slik, at unge mennesker har behov for å ikke eldes. Men vi må være forsiktige med å snakke om det som om disse menneskene gjør noe galt. For her er det en utrolig businessidé som ligger i bunn – å gjøre oss redde for å se gamle ut. Finner du motmiddelet mot dét, så kan du tjene veldig mye penger, sier hun til tv-kanalen.

En av de tingene som opprørte Anniken ved at så mange fikser på utseendet er det at influensere har stor påvirkningskraft på unge mennesker. Hun mener det sender feil signal. I Instagram-innlegget der hun tok opp problematikken oppfordret hun følgerne sine til å la være å fikse på utseendet når de er i 20-årsalderen.

Når folk har tatt til motmæle mot Anniken i kommentarfeltet hennes, så er det stort sett med oppfordringen om å kritisere en industri, ikke influensere.

– Man tenker de som utfører inngrepene styrer hele bransjen. Men det er ikke lenge siden influensere delte ut rabattkoder på Restylane og silikon. Vi markedsfører det. Vi folkeliggjør det mer enn man gjorde før, da man så på det som noe bare kjendiser drev med. Vi må ta ansvar og rette opp i det, sier Jørgensen i en utdypende kommentar til TV 2.

Krogh er enig i at influenserne er med på å selge dette, men mener debatten ikke nødvendigvis er «så enkel».

– Det er lett å kritisere disse menneskene når man selv har «vunnet» i lotteriet, sier hun og etterlyser et fokus på hva kroppen kan, mer enn hvordan den ser ut.

Hun legger til at det å alltid legge ut bilder av seg selv der man er smellvakker også bidrar til dette presset.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com