onsdag, juni 3, 2020

Øyvind Sauvik etter seieren i «Kompani Lauritzen»: -Jeg er ikke den rette vinneren

Mest lest nå

I starten av mars begynte programmet «Kompani Lauritzen» som har vart til 16 mai. Programmet hvor 14 kjendiser har latt seg innrullere i en konkurranse bestående av militær disiplin og konkurranser har raskt blitt populært blant oss nordmenn.

Og dagen før dagen, 16. mai, ble vinneren avslørt. Øyvind «Vinnie» Sauvik vant finalen hvor han konkurrerte mot Henrik Thodesen, Lisa Karlsnes og Marte Bratberg. Et stykke ut i finalen ble det klart at det var Sauvik og Karlsnes som skulle knive om førsteplassen, og til slutt var det Sauvik som sto igjen som vinneren.

View this post on Instagram

Gratulerer, Vinni 🎖🎖🎖🎖🎖 #kompanilauritzen


A post shared by TV 2 Norge (@tv2norge) on

Ikke rett vinner

Men selv mener ikke Sauvik at han var den rette vinneren av konkurransen. På spørsmål fra TV 2 svarer han at han på en måte er den rette vinneren av selve konkurransen, fordi han kom først. Men at han ikke er den rette vinneren av konseptet «Kompani Lauritzen.»

– Jeg har vært jævlig god, og så har jeg vært jævlig dårlig. Veldig frem og tilbake. Henrik Thodesen har bare vært god. Han har aldri vært i nærheten av å være i dimmekamp eller å bli sendt hjem. Så hvis man skal si hvem som har vært best i «Kompani Laurtizen», så mener jeg uten tvil at det er Henrik. Nei, jeg er ikke den rette vinneren, sier han.

Det virker uansett som om Sauvik har fått en stor stjerne hos det norske publikum, og kommentarfeltene er stort sett full av kommentarer fra mennesker som mener at artisten virkelig var den rette vinneren.

Ovenfor VG forteller Sauvik at det absolutt mest krevende med konkurransen var det å måtte bo så tett på mange mennesker, og følge den militære disiplinen.

– Plutselig måtte jeg forholde meg til veldig mange mennesker, og det var veldig, veldig krevende. Det handler om å akseptere de følelsene som kommer opp, og jeg tror det var det som gjorde meg veldig sint også. Og så vet du at du blir filmet og at du har kamera i trynet hele tiden. Når du ikke er spesielt god på en ting vet du at syv kameraer har plukket det opp. Det å spørre om å få lov til å gå på do? Det hierarkiet og den militære disiplinen var krevende, sier han til avisen.

Fra rusmisbruker til avholdsmann

I dag er Vinni rusfri, men det har vært en lang vei dit.
Vinni slo gjennom for første gang sammen med kompisen Ole Alexander Halstensgård i rapduoen «Paperboys» i 2002. Det neste tiåret ble preget av mye alkohol, rusmidler og skandaler.

En av de største offentlige skandalene, var kanskje da Paperboys vant Spellemann for debutalbumet «No Cure For Life». Vinni entret scenen, sørpe full, og tok imot prisen av tidligere statsminister Jens Stoltenberg.

TV 2 omtalte hendelsen som et av «tidenes kleineste Spellemann-øyeblikk».

Samme år stod Vinni fram som rusmisbruker. Og året etter ble han pågrepet av politiet for besittelse av marihuana. Etter pågripelsen, sa han følgende til Dagbladet:

– Jeg har prøvd mye og er ikke så redd for dop. Men jeg har aldri våknet skjelven og tenkt at nå må jeg få i meg noe kokain, noe å drikke, noe Rohypnol. Det jeg har hatt mest problemer med er fylla. Når du drikker i to-tre måneder i strekk blir terskelen lavere. Evnene til å si nei og dømmekraften svinner hen.

I dag er Vinni helt rusfri, og han rører ikke alkohol. Men det har ikke bare vært enkelt å legge rusen på hylla.

– Bare det å spille konserter nå som jeg ikke er påvirket er fantastisk slitsomt, mer slitsomt enn å være full, faktisk. Fordi du er så til stede hele tiden, alle sanser er så på plass, men om du tar deg en pinne, gir du litt mer faen, du blir litt mer nummen, du laminerer følelsene dine. Jeg er en bedre artist nå og kicket er større, fortalte han til VG.

Vi er dypt imponert over endringen og reisen Sauvik har gjort. Gratulerer så mye med seieren Øyvind – vi synes det var fullt fortjent! Trykk på deleknappen om du er enig!

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter