Hjem Nostalgi Denne 18-punkters listen ble publisert i 1955: slik skulle en kvinne behandle sin mann

Denne 18-punkters listen ble publisert i 1955: slik skulle en kvinne behandle sin mann

I mai 1955 ble artikkelen ”Good House Wife’s Guide” utgitt. Den skulle legge noen føringer for hvordan kvinner burde behandle sine menn. Du kan lese utdrag fra artikkelen nedenfor. Det er sprøtt å tenke på at det ikke er lenge siden slik tanker eksisterte.

Foto: Click Americana

1 Du må alltid maten klar når han kommer hjem. Slik vet han at du tenker på han og bryr deg om hans helse.

2 Menn er sultne når de kommer hjem fra jobb. Å bli møtt av varm mat når de kommer hjem gjør at de føler seg velkommen.

3 Forbered deg selv. Ta deg 15 minutter til å hvile, slik at du er uthvilt når han kommer hjem. Fiks opp sminken, sett et bånd i håret slik at du ser frisk og fin ut. Han har nettopp vært med mange mennesker som ser trøtt ut på grunn av jobben.

4 Vær oppriktig interessert i han. Etter en tung dag med jobb, trenger han oppmuntring og en av dine plikter er å gi han det.

5 Vask og rydd huset en siste gang før han kommer hjem. Rydd unna skolebøker, leksesaker, papir, osv. Sørg for at bordet er rent.

6 I vintermånedene bør du fyre opp i peisen slik at han kan få varmen i seg. Mannen din trenger et fristed hvor det er ro og orden. Dette kommer til din nytte også, det er gir jo en god selvfølelse å ta hånd om sin mann.

7 Forbered barna før han kommer hjem. Vask hendene og ansiktene deres. Gre håret deres og ta på de rene klær.

Foto: Flickr/mid-century illustrated

8 Barn er små skatter og slik skal mannen din få oppleve dem. Forsikre deg om at de lager minst mulig lyd når han kommer hjem. Skru av vaskemaskin, tørketrommel og støvsuger. Forbered barna på at de må være stille.

9 Vis alltid glede over å se han igjen. Befri han fra jobben med et varmt smil, vis at du ønsker han skal være glad. Lytt til han.

10 Du har sannsynligvis mange ting du ønsker å fortelle han, men ikke ta det opp med en gang han kommer hjem. Hør på han først. Ikke glem at hans tanker er viktigere enn dine.

11 Du har ansvaret for at kvelden blir hyggelig. Ikke klag om han kommer sent, går ut på byen, eller gjør noe annet morsomt uten deg. Tenk på presset og anstrengelsene han gjennomgår hver dag.

12 Din hovedoppgave: Tenk at huset skal være en plass for ro, hvile og orden. En plass hvor din mann kan få hvile både kropp og sjel.

13 Ikke møt han med klager og problemer.

14 Ikke vær sur selv om han er for sen til middag, eller om han er ute hele natten. Tenk at dette er en belønning til han for alt arbeidet han har gjort i løpet av dagen.

Foto: Pinterest

15 Tenk alltid på din manns velvære. La han slappe av i en god stol eller legge seg ned på soverommet. Ha klar en kald eller varm drikke til han.

16 Ta av han skoene, mens du prater til han med en behagelig og beroligende stemme.

17 Ikke still spørsmål ved hans handlinger. Husk at han er herren i huset, han vil alltid utøve sin vilje med rettferdighet og sannhet. Du har ingen rett til å irettesette han.

18 En god kone kjenner alltid sin plass.

Store endringer har heldigvis skjedd i Norge siden denne listen ble utgitt i 1955. Men i store deler av verden er denne listen eller lignende punkter fremdeles gjeldende den dag i dag.

DEL videre hvis du er enig i at kvinner skal være likestilt med menn og behandles med respekt!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com