in ,

På åtte år mistet Marie to sønner og mannen sin – oppfordrer alle til å snakke om det vanskelige

Marie Tulinius har gjennomgått det tøffeste en forelder kan oppleve. På åtte år har hun mistet to barn, samt ektemannen sin. Alle døde av hjernekreft. Nå oppfordrer hun andre til å snakke om de vanskelige tingene.

I 2014 mistet Marie og Ian sin elskede sønn, ni år gamle Oscar. Han døde av en hjernesvulst. Og i begynnelsen av 2020 ble familien rammet igjen. Mannen til Marie Tulinius, faren til hennes fire barn, Ian, døde av en hjernesvulst i januar 2020.

Oscar ble diagnostisert med hjernesvulst i 2013. Dessverre fikk han tilbakefall i mars 2014 og døde 3. mai. Foto: Privat.

Man fant nå ut at Ian hadde en sjelden tilstand kalt Li-Fraumeni syndrom, som gjør folk mer sårbare for spesielle kreftformer.


Noen ganger kan tilstanden overføres til barn.

Det hadde tragisk nok skjedd med Oscar. Og nå også fire år gamle Milo.

Milo Hughes ble diagnostisert med en hjernesvulst bare uker etter begravelsen til faren Ian.

Også Milo døde av hjernesvulst. Foto: privat

Også Milo døde. Og 24. desember 2021, på julaften, beskrev Marie tankene sine.

– Det er allerede jul, og det er den første siden Milo døde. Jeg savner Milo hver eneste dag, og hvis jeg trodde at jeg hadde blitt vant til å savne Oscar – og derfor raskt ville finne en måte å leve uten Milo på – må jeg innrømme at jeg tok helt feil.

På åtte år hadde Marie mistet både ektemannen og to sønner til den samme type kreft.

– Jeg har egentlig aldri snakket om dette på en gang. Jeg pleier å ta det i små biter fordi det er så intenst når jeg ser tilbake på det. Det er både Oscar, Milo og Ian, sier hun i God morgen Danmark.

Her sees Milo (til venstre) sammen med sine to brødre og faren, Ian. Foto: privat

Marie Tulinius har fortsatt to barn, Sebastian på 19 og Lucas på 13 år. Og de holder henne gående.

– De betyr alt for meg. De drar meg gjennom. Det er der jeg henter kreftene mine, og de må fortsatt ha et godt liv. Det er forferdelig det de to guttene har opplevd i et så kort liv og har måttet se, sier hun til dansk TV 2.

Snakk om sorgen!

Noe av det som har hjulpet Marie og som hun ønsker å dele med andre er hvor viktig det er å snakke om sorg.

Hun oppfordrer alle som opplever sorg å bruke familie og venner. Snakk om det vanskelige.

– Jeg har alltid sagt at det mest dyrebare vi har er relasjonene våre til andre mennesker. Det er det som har båret oss gjennom. Det er dette som har båret guttene gjennom, sier hun og fortsetter:

– Jeg kunne ikke gjøre noe for guttene mine. De er døde og jeg forventer ikke at noen andre kommer og redder meg, men du trenger en åpenhet om det. Vi var en helt vanlig familie, men dette skjedde likevel, og man trenger virkelig å bli hørt.

I klippet nedenfor kan du høre Marie fortelle sin brutale historie og høre hvordan hun påpeker hvor viktig det er å faktisk snakke om de vanskelige tingene.

En meget fin oplevelse i Go’ Morgen Danmark studiet hvor vi får sat fokus på hvor vigtigt det er tage de svære snakke og støtte op når vores venner eller familie er ramt af eller pårørende til kræft. #gotv2dk

Posted by Marie Tulinius Hughes on Tuesday, October 25, 2022
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

9 ting du kan bruke salt til – som ikke er å lage mat

En dårlig nyhet for alle «myggmagneter»