fredag, juli 3, 2020

På denne skolen lærer guttene husarbeid. Ønsker å jevne ut ulikhetene i hjemmet

Mest lest nå

Det er den spanske skolen Montecastelo de Vigo, som har dratt i gang husarbeidskurs for elevene sine. Prosjektet skal få guttene til å hjelpe til med husarbeidet når de stifter egen familie.

Målet med prosjektet, er å rive med stereotyper og roller som på et ufordelaktig vis har blitt tildelt kvinner.

«Vi syntes det var veldig nyttig for våre studenter å lære seg å utføre disse oppgavene, slik at de, når de en dag skal stifte familie, kan involveres fra begynnelsen og skjønne at et hjem er en jobb for to personer. At det ikke er opp til kvinnen å rydde, vaske eller stryke klær. Dette kommer til å bevisstgjøre dem og lære dem å bli selvstendige i hjemmet», sier Gabriel Bravo, mannen bak prosjektet til den spanske avisen Atlantico.


Ikke alle elevene skjønte poenget

Alle elevene lærer nå å stryke skjorter, starte oppvaskmaskinen, sy på knapper, reparere enkle elektriske apparater, lage enkle matretter og annet husarbeid.

Da skolen dro i gang dette prosjektet, ble det hyllet av foreldrene. Elevene dog, var noe mindre entusiastiske. Ikke alle guttene skjønte vitsen med å lære slike oppgaver. Men da de først kom i gang, syntes de fleste det var både morsomt og interessant.

Nå har skolens initiativ spredt seg over hele verden. Og flere skolen ønsker å opprette liknende prosjekter. Både rektor og initiativtaker, Gabriel Bravo, høster mye ros og applaus.

Ble en stor suksess

Prosjektet skulle i utgangspunktet være et prøveprosjekt. Men det har blitt en så stor suksess, at skolen kommer til å kjøre kursene videre også neste semester.

Syns du dette er en god ide? Burde vi gjøre noe av det samme i Norge for å forberede guttene på at de må delta i husarbeidet når de en gang skal flytte hjemmefra og stifte egen familie?

LES OGSÅ: Barn som hjelper til med husarbeidet har større sjanse for å lykkes som voksne

130,082FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter