Hjem Dyr På dette sykehjemmet kan beboerne flytte inn sammen med kjæledyrene sine

På dette sykehjemmet kan beboerne flytte inn sammen med kjæledyrene sine

Om de eldre som flytter inn på sykehjemmet Villa Basilika vil ha med seg hunden når de flytter dit, er den hjertelig velkommen. 

De senere årene har en rekke studier vist at dyr har en positiv innvirkning på eldre. 

– Bare å klappe et dyr kan senke nivået av stresshormonet kortisol og frigjøre mer av nevrotransmitteren serotonin. Dette resulterer i senket blodtrykk og puls, og muligens bedre humør, sier forskeren Marwan Sabbagh ifølge det svenske nettstedet Newsner

Foto: Pixabay

På sykehjemmet Vardaga Villa Basilika i Tyresö utenfor Stockholm tar de forskning som dette på alvor. Sykehjemmet har et bevisst fokus på dyr og natur for å spre glede blant beboerne. 

Dersom man flytter inn på Vardaga Villa Basilika kan man ta med seg hunden sin. Ingen skal måtte forlate sitt elskede kjæledyr, sier Vardagas konseptleder.

– Her flytter du til ditt eget hjem, og du kan ta kjæledyret ditt med deg, sier presseansvarlig Urban Rybrink i Vardaga til Newsner.

Det er ikke bare hunder som er velkomne på Vardagas sykehjem. Ifølge Urban er det noen hjem som har egne kyllinger. Han mener dyrene har en positiv innvirkning på eldre, og derfor får hjemmene som ikke har egne dyr ofte dyrebesøk. 

– Vi har også et konsept som heter «Animals in care». Der bruker vi dyr for å spre glede i hjemmene. Det kan være hunder, men også akvarier eller katter. Noen hjem har egne kyllinger, sier Urban. 

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com