lørdag, juli 4, 2020

På dette gamlehjemmet får beboerne treretters middag og vin til maten!

Mest lest nå

Slik blir du kvitt vorter i løpet av 2 dager

Gamle kjerringråd kan være så mangt, men noen kjerringråd har uten tvil noe for seg. Kjerringråd ble brukt veldig mye før i tiden, mens...

Maten på norske gamlehjem har ofte fått medieomtale de siste årene. Mange mener at maten vi serverer våre eldre er en skam – Hva med å se til nabolandet vårt?

Undersøkelser har tidligere vist at mange norske sykehjem serverer det man vil omtale som dårlig mat. For mange av de eldre menneskene som må bo på sykehjem vil måltider være et høydepunktene på dagen. Da bør måltidene være innbydende og smake godt.

– Måltidene er ofte dagens høydepunkt når bevegeligheten innskrenkes, har Anne Kristin Vie i Forbrukerrådet tidligere uttalt til Dagbladet.


Vi har også tidligere skrevet at Ullerud helsebygg i Frogn kommune kutter ned på budsjettet for mat til de eldre.

Fulltidsansatte kokker

I den svenske kommunen Håbo har man innsett viktigheten av at eldre mennesker får god mat, og det kommunale gamlehjemmet ”Solängen” har høstet internasjonal oppmerksomhet på bakgrunn av sin ekstraordinære omsorg.

SVT har tidligere skrevet at beboerne på dette gamlehjemmet får velge mellom en treretters middag, og hver tredje uke får beboerne tilbud om vin til maten.

De herligste retter blir tilberedt av hjemmets tre fulltidsansatte kokker.

Fokus på ernæring

Foto: SVT

Gamlehjemmet har valgt å ansette egne kokker som har god kunnskap i forhold til å lage næringsrik mat. De tok også innspill fra beboerne om at de ville spise bedre og oftere på alvor.

Enhetsleder ved gamlehjemmet uttalte til SVT:

– Følelsen av sult forsvinner med alderen. Da øker også risikoen for vekttap og fallulykker. Derfor mener vi at maten til de eldre er svært viktig.

Hva mener du om modellen til dette svenske sykehjemmet? Burde norske sykehjem forsøkt seg på det samme? Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet på Facebook! 

LES OGSÅ: Gamlehjemmet ville gjøre hverdagen litt lettere for beboere med demens – Dette produktet er en genial løsning!

130,098FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter