Den svenske klimaforkjemperen Greta Thunberg (16) har vært på alles lepper de siste månedene. Gretas lidenskapelige engasjement for klimaet har blitt lagt merke til over hele verden. Nå får hun en gjev utmerkelse. 

Selv om vi bare kan lese mars på kalenderen har den svenske avisen Expressen allerede valgt å kåre «årets kvinne 2019».

– Jeg tror ikke at jeg noen spesiell person, men jeg har et moralsk ansvar for å gjøre hva jeg kan for å snu utviklingen og få folk til å forstå hva som vil skje om vi ikke endrer oss, sier den 16-år gamle jenta til Expressen.

 

View this post on Instagram

 

School strike week 29. #climatestrike #schoolstrike4climate #fridaysforfuture

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Det er overveldende 

Juryen til Expressen forklarer at Thunberg har skrevet seg selv inn i historiebøkene og at hun gir en stemme til en hel generasjon som krever å få en fremtid. På spørsmål om hva hun tenker om utmerkelsen svarer Greta Thunberg til avisen:

– Det er overveldende. For en stund siden kunne jeg aldri ha forestilt meg noe slikt. Det er også morsomt at en klimaforkjemper kan vinne. Det er en enorm ære og kult å få bekreftelse på at det jeg gjør har en innvirkning.

LES OGSÅ
"Charter-Hilde" tar et oppgjør med kroppspress - delte nakenbilde på sosiale medier

Märtha Louise Hyller Greta

En av dem som har plukket opp Gretas store engasjement, er prinsesse Märtha Louise. Prinsessen er selv en engasjert person, og for en tid tilbake la hun ut en video på sin Instagramkonto fra «World Economic Forum», der Greta Thunberg talte.

«Greta Thunberg er min nye superhelt. La oss bruke stemmene våre til å gjøre verden til et bedre sted. Hva gjør deg engasjert? Hva vil du forandre i verden? Greta Thunberg er en 16 år gammel klimaaktivist fra Sverige. På fredag snakket hun under World Economic Forum, hvor hun oppfordret ledere til å handle før det er for sent» skriver Märtha Louise.

Les også: Greta (16) med syrlig bemerkning til verdens ledere – hylles av Bono

Vi gratulerer Greta så mye med utmerkelsen! Del gjerne videre dersom du også mener at 16-åringen fortjente denne prisen!

LES OGSÅ
Prinsesse Märtha Louise fikk direkte spørsmål: "Har du vurdert å si ifra deg tittelen?"