Hjem Historier fra livet På parets første date merket hun noe rart – Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

På parets første date merket hun noe rart – Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

Ekte kjærlighet er noe vi alle drømmer om å finne. Men hva gjør du dersom din utkårede plutselig får en alvorlig sykdom som lenker personen til rullestol, ute av stand til å prate eller fungere normalt?

Steve og Hope fant kjærligheten ved første blikk. På en date i 2011 ble de hodestups forelsket i hverandre. Steve hadde laget middag, tent levende lys og rommet var fylt av romantikk. Hope falt pladask.

Samtidig merket hun at alt ikke var som det skulle med Steve. Han skalv på hendene, og hadde problemer med å åpne en flaske.

Foto: Hope4Steve / Facebook

Steve forklarte at han hadde vært til syv forskjellige leger for å finne ut hva som skjedde med kroppen hans. Men ingen klarte å stille en diagnose, før fire måneder senere.

Foto: Hope4Steve / Facebook

Steve, 28, ble diagnostisert med amyotrofisk lateralsklerose (ALS). Dette er en sykdom som i økende omfang ødelegger nerver i ryggmarg og hjerne. Det er bare nerver som styrer kroppens muskler og bevegelser, som rammes. Det finnes ingen behandling.

Foto: Hope4Steve / Facebook

Mennesker som får ALS vil gradvis miste evnen til å gå, bevege seg og prate. Halvparten av alle som får denne sykdommen dør i løpet av tre år etter fastsatt diagnose.

Foto: Hope4Steve / Facebook

Fremtiden til Steve var med andre ord bekmørk. Han fortalte Hope at han ikke ønsket at hun skulle føle at hun måtte bli værende med han. Han kunne ikke kreve det av henne.

Foto: Hope4Steve / Facebook

Men Hope forlot ikke sin elskede. Tvert i mot. To måneder etter at Steve fikk ALS, giftet det forelskede paret seg! De dro på en lang tur rundt USA som bryllupstur.

LES OGSÅ: Han veier 170 kg og blir ofte kalt pedofil fordi kona er dverg – kjærligheten er for alle

Foto: Hope4Steve / Facebook

I januar 2013 kunne ikke Steve lenger prate. Vekten hadde rast nedover, tilstanden var rett og slett ikke særlig optimistisk.

Foto: Hope4Steve / Facebook

Men Steve og Hope nekter å gi opp. De har startet et prosjekt hvor Steve selger maleriene sine, slik at han kan ha råd til de høye legeutgiftene. Samtidig har de laget en Facebook side, hvor folk kan følge med på hvordan det går med Steve.

Foto: Hope4Steve / Facebook

Hope er virkelig symbolet på hva ekte kjærlighet tåler. Til tross for at hun nylig hadde møtt sin mann da han fikk sykdommen, har hun blitt ved hans side hele veien. Vi ønsker alt det beste for dette paret og mener det er et praktfullt eksempel på hva ekte kjærlighet er.

May there never be a June 1st that goes by that I don't vividly recall this day in 2014. I'll never forget the feeling…

Posted by HOPE for Steve on Monday, June 1, 2020

Del gjerne saken videre på Facebook for å vise verden at slik mennesker faktisk eksisterer der ute!

LES OGSÅ: ALS-syke Charlie fant kjærligheten med assistenten Marie

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com