in

Pakistan: Bhatti bør utleveres til Norge

Arkivbilde av Arfan Bhatti fra Youtube

Islamisten Arfan Bhatti har vært etterlyst i forbindelse med masseskytingen i Oslo, og ble senere pågrepet av pakistansk politi. Nå åpner innenriksministeren i Pakistan for å utlevere Bhatti.

To personer døde og flere ble skadd under den alvorlige hendelsen nær London Pub, ved C.J. Hambros plass, i Oslo natt til lørdag 25. juni. Politiet har pågrepet Zaniar Matapour som antatt gjerningsperson. Hendelsen etterforskes som terror. Det er 260 fornærmede i saken, og politiet har gjennomført 570 vitneavhør. 

23. desember gikk politiet ut og etterlyste den kjente islamisten Arfan Bhatti i saken. Han har status som siktet for medvirkning til terrorhandling. Bhatti, som er i 40-årene, er norsk statsborger og kjent for politiet fra tidligere straffbare handlinger.

Bhatti har funnet seg i  Pakistan og Oslo tingrett har fastslått at vilkårene for pågripelse med tanke på utlevering er tilstede. Politiet samarbeider godt med pakistanske myndigheter ble sent på kvelden 23. september anholdt.


Mens norske myndigheter jobber på spreng for å få Arfan Bhatti tilbake til Norge, møtte Pakistans innenriksminister pressen lørdag.

Aftenposten melder at innenriksminister Rana Sanaullah Khan, som er ansvarlig for politiet i Pakistan, svarer følgende på spørsmål om norske myndigheter har vært i kontakt med dem om Bhatti:

– Nei, de har ikke tatt kontakt i forbindelse med dette. Når de tar kontakt, vil vi handle i henhold til loven og de avtalene vi har med norske myndigheter.

På spørsmål om hva slags avtale Pakistan og Norge har, og om en siktet person kan utleveres til Norge, svarer Khan:

– Jeg mener at en som er siktet i en terrorsak, bør utleveres. Selv hvis det ikke er en lov om det, så kan regjeringen vurdere dette, svarer Khan.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Håper på fire nye år som Oslos byrådsleder

Nye opplysninger: Prinsesse Märtha Louise skal ikke ønske å gi fra seg tittelen