in

Pål Anders Ullevålseter har fire viktige råd til deg som kjører MC

Skjermdump Instagram/ paullevalseter

Det har vært uvanlig mange trafikkulykker i 2022. Nå rykker Dakar-legenden Pål Anders Ullevålseter ut med fire tips til MC-førere slik at trafikken blir tryggere for alle.

Etter nok en helg med stygge trafikkulykker var Dakar-legenden Pål Anders Ullevålseter nylig ute med klar melding til trafikantene:

– Selv om jeg har titusener av mil på motorsykkel på vanskelige veier, føler jeg meg ikke som verdensmester på veien, sa Pål Anders Ullevålseter som har deltatt i både Dakar-rallyet og andre store ørkenrally. Nordmenn kjenner han også godt som vinner både av «Mesternes mester» og «Farmen kjendis».


Ullevålseter sier til VG at han selv bruker mye energi på å holde fokus når han er i trafikken, og faktisk kunne tenke seg å ta et oppfriskningskurs for å lære mer siden det begynner å bli lenge siden han tok lappen.

– Vi som kjører på vei, må være veldig skjerpet, formaner Ullevålseter.

Stiller opp for å forebygge MC-ulykker

– Du må rett og slett være jævla til stede og se forover. Se den veien du skal og ikke bli distrahert.

Ullevålseter har ekstra stor plass i hjertet for motorsykkel, og nå stiller han som frontfigur i en ny holdningsskapende kampanje som maner til å kjøre MC med klokskap og gode kjøreteknikker for å unngå ulykker.

Med den ferske filmen som Pål Anders Ullevålseter og Motorsykkelimportørenes Forening (MCF) står bak, er håpet å bidra til økt fokus på MC-førerrollen og trafikksikkerhet.

Dette er Pål Anders Ullevålseters fire MC-råd

– MC-råd nr. 1. Ingen er verdensmester på veien, sier den tidligere verdensmesteren Pål Anders Ullevålseter.

Han gir videre fire gode råd til alle motorsyklister for å bidra til å unngå ulykkessituasjoner. Ullevålseter understreker dette er et viktig budskap alle som ferdes på veien med motorsykkel må minnes om.

I filmen gir han råd til Ane Lønnum (20) som nettopp har fått full førerrett klasse A motorsykkel.

Pål Anders Ullevålseter gir følgende fire råd i videoen:

MC-råd nr. 1: Ikke tro du er verdensmester. Kjør nøkternt.

MC-råd nr. 2: Ferdig med brems før svingen. Da er du trygg og har god kontroll.

MC-råd nr. 3: Kjør i ditt tempo. Ikke la andre styre din hastighet og kjøretempo.

MC-råd nr. 4: Dra på kurs. Førerkurs finnes over hele landet og anbefales på det sterkeste.

– Vi har hatt nær dialog med vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og hennes stab siden de tok initiativet til sterkere koordinering mellom de sentrale trafikkaktørene tidligere i sommer, sier Per-Anton Vinje som er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF.

Viktig med gode holdningsskapende tiltak

– Da vi inviterte til krisemøte med de viktige aktørene i forkant av ferien var det nettopp for å oppfordre til gode ideer og tiltak for å nå ut med viktig informasjon til bilister og motorsyklister. Vi er glade for at det nå gjøres flere tiltak for å spre viktig informasjon til alle som kjører motorsykkel. Det holdningsskapende arbeidet er svært viktig og det er et flott initiativ som MCF har tatt med å utvikle videoen med Pål Anders Ullevålseter, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i en kommentar.

MCF tok oppfordringen fra Vegdirektørene og myndighetene til å være med å bidra med informasjon og holdningsskapende tiltak. Opptaket til videoen skjedde rett i forkant av ferien og nå lover MCF å bidra til å få spredt filmen med god og viktig informasjon til både bilister og motorsyklister

Per-Anton Vinje i MCF synes det er sterkt å høre at selv ikke en ekte verdensmester som Pål Anders Ullevålseter er verdensmester på veien.

– Videoen med Pål Anders Ullevålseter er et viktig tiltak fra oss som representerer de fleste store merkene som selges i Norge og vi håper den nå får god spredning i mediene og sosiale kanaler til alle med interesse for MC-kjøring, understreker Vinje.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Geir Bukholm

FHI med oppdatert anbefaling om apekopper – lister opp fire tiltak som viktige for å stoppe epidemien

Mindre sommertrafikk i 2022 – men flere ulykker