Hjem Kjendisnytt Pål Anders Ullevålseter raste ned i vekt og var dårlig – Nå forteller han om sykdomsperioden

Pål Anders Ullevålseter raste ned i vekt og var dårlig – Nå forteller han om sykdomsperioden

Pål Anders Ullevålseter var livredd for at han var alvorlig syk. På noen uker raste han ned 15 kilo, var kvalm og hadde diaré. Mest fryktet han kreft, og nå har han fått svaret på hva som feilte han.

54-år gamle Pål Anders Ullevålseter er nok Norges fremste motorsportutøver. Han har vunnet en rekke titler, og vært topptrent hele livet. Men de siste månedene har han vært dårlig. Svært dårlig.

Ullevålseter har ikke bare markert seg som en energisk type i motorsporten. Han har også blitt en velkjent skikkelse i norske realityprogrammer. Pål Anders har seiret i programmer som «Isdans» (2007), «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» (2011), «Farmen kjendis» (2018) og «Mesternes mester» (2019).

I august begynte han å bli syk. Matlysten forsvant. Han hadde diaré og kunne gå en hel dag hvor han bare spiste noen få knekkebrød. For en mann som alltid har vært i god form og aldri spesielt syk var det en ny opplevelse. Turen gikk til fastlegen, og etter det møtet ble han bekymret.

Bekymringene eskalerte da han nevnte smerter til legen, og pekte mot bukspyttkjertelen.

– Det tok ikke mange setningene hos fastlegen før han lirte av seg at jeg måtte undersøkes for kreft, fortalte Pål Anders til TV 2 tidligere i november.

Ventet på kreftsvar

Etter legetimen fulgte en lang periode med usikkerhet. Ullevålseter måtte vente på resultatene, som heldigvis kom tilbake negative. Men helsa var fremdeles ikke bra. Vekten hadde stupt fra 84 kg til bekymringsfulle 69 kg.

Til tross for sin sykdommen deltok Ullevålseter i tre enduroløp i løpet av denne perioden, og demonstrerte en ekstraordinær viljestyrke.

– Det var en flukt fra sykdommen. Det morsomste jeg vet er å kjøre sykkel, forteller han i et nytt intervju med Se og Hør.

Familien, spesielt hans kone og deres 11 år gamle datter Ylva, var dypt bekymret. I november, frustrert og fortsatt uten diagnose, ble Ullevålseter lagt inn på sykehuset.

Her ble det avdekket at årsaken til sykdommen var en parasitt fra østers.

– Jeg nevnte for fastlegen at jeg hadde prøvd østers for første gang rett før jeg ble syk, men de mistenkte først kreft, sier han til Se og Hør.

Ullevålseter ble umiddelbart behandlet med antibiotika, som til tross for å forårsake kvalme, gjorde han frisk.

– Jeg føler meg helt frisk nå og trenger bare noen få dager for å komme tilbake dit jeg var før sykdommen, sier han.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com