Hjem Kjendisnytt Pål Johannessen, «Basse» fra Olsenbanden, er død – Dette er søsterens hjerteskjærende ord

Pål Johannessen, «Basse» fra Olsenbanden, er død – Dette er søsterens hjerteskjærende ord

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Årene kommer og går, men visse TV-serier og filmer forblir i hjertene våre. En slik serie er uten tvil «Olsenbanden».

Klassikeren har samlet både store og små foran TV-skjermen, og regissør Knut Bohwim traff virkelig spikeren på hodet med den norske versjonen av «Olsenbanden».

Karakterene vi elsket – ingen lever lenger

Filmene handler om den ambisiøse og uheldige kriminelle trioen Olsenbanden, med Arve Opsahl i hovedrollen som «Egon Olsen», Sverre Holm som «Benny Fransen» og Carsten Byhring som «Kjell Jensen». Aud Schønemann spilte rollen som Kjells kone «Valborg», mens Harald Heide-Steen jr. var «Dynamitt-Harry». Selv om TV-klassikeren for lengst har spilt inn sin siste film, blir de ofte sendt i reprise i julen – noe mange setter pris på.

Ingen av de overnevnte skuespillerne er lenger blant oss.

Den 17. mai i år døde den siste gjenlevende skuespilleren fra serien, Pål Johannessen, best kjent for rollen som «Basse», sønnen til «Kjell» og «Valborg». Skuespilleren døde av et hjerteinfarkt på hytta i Sandefjord, bekrefter søsteren overfor VG.

Søsterens rørende ord

– Det var bare oss to. Vi hadde ingen flere søsken, sier søsteren Trine Johannessen til VG.

Pål Johannessen var med i hele 8 av de 14 filmene og ble 64 år gammel.

– Vi ferierte på hytta hver sommer. Pål, mannen min Ramon og jeg. Vi koste oss sammen. Pål hadde glimt i øyet og vi hadde så mye moro sammen, forteller hun.

Fra barnestjerne til comeback

Den første filmen Pål var med i kom i 1969, da han bare var 10 år gammel. Barnestjernen fikk også et comeback på lerretet i 2022 i filmen «Olsenbanden – Siste skrik!».

– Han hadde et trøblete liv. Pål var veldig stolt av å ha vært med i «Olsenbanden»-filmene, og han levde nok mye på det, sier søsteren.

Minnene lever videre

I begynnelsen av hver film sto «Benny» og «Kjell» klare med flagg utenfor Botsen, for å ønske «Egon» velkommen ut av fengsel. Her var ofte også Johannessen med som «Basse».

– Jeg var med på den første «Olsenbanden»-filmen i 1969 – da var jeg ti år. Jeg husker det godt, vi var på Kampen og utenfor Botsen – og alle innescenene var stort sett gjort på Teamfilm i Keysers gate 1, der rigg og scener ble snekret, har Johannessen tidligere fortalt til Dagbladet.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com