Hjem Dyr Papegøyen sørget for at drapssaken ble løst

Papegøyen sørget for at drapssaken ble løst

Papegøyer er kjent for å kunne snakke. De vet ikke selv hva det de sier betyr, men de kan herme. Det var nok til å gi politiet i Michigan svar på hva som hadde skjedd på et drapsåsted.

Glenna Duram (49) ble dømt for overlagt drap på ektemannen Martin «Marty» Duram (46). Martin Duram ble ifølge CBC skutt fem ganger. Det var kun ett vitne, og det var nok.

Glenna Duram ble også funnet skutt på åstedet, der hun trolig hadde forsøkt å ta sitt eget liv. Hun hadde et skuddsår mot hodet, men overlevde.

Martins papegøye, som lyder navnet Bud, ble tatt hånd om av eks-kona hans, Christina Keller. Bud er en pratesyk papegøye, og to uker etter at han hadde flyttet inn hos Keller begynte han å gjenta en samtale som mest sannsynlig var fra åstedet like før eieren hans ble drept.

Ifølge BBC skal Buds «samtale» ha endt med ordene «Ikke f***n skyt», som han sa mens han hermet etter offerets stemme.

Da Christina Keller hørte papegøyen gikk det kaldt nedover ryggen hennes, og hun sørget for å ta opp papegøyens «samtale».

– Jeg ble vettskremt. Jeg hørte skrik og krangel og frykt, forteller hun til CBC.

Hun legger til at papegøyen snakker med to stemmer i «samtalen», og den ene er akkurat som eksmannens stemme.

– Å høre hele den to minutter lange «samtalen», og kjenne Marty og Glenna, og vite hvilke ting de sa til hverandre er helt forferdelig, sier hun til nettstedet.

Papegøyen, som er en afrikansk grå papegøye, ble ikke brukt i rettsforhandlingene. Påtalemyndighetene i Michigan vurderte først å bruke papegøyens skvalder som bevis i drapssaken, men dette ble senere droppet. Aktor regnet med at det var lite sannsynlig at fuglen ville bli kalt til vitneboksen for å vitne under rettssaken.

Men juryen fant uansett Glenna Duram skyldig i overlagt drap. Dommen falt sommeren 2017, to år etter den grusomme hendelsen som fant sted i ekteparets hjem i Sand Lake i Michigan i mai 2015.

Martin Durams mor, Lillian, sa at det gjorde vondt å være vitne til hvor følelsesløs Glenna Duram var da bevisene i saken ble lagt frem for retten.

Offerets foreldre var skjønt enige med ekskona om at det var helt plausibelt at fuglen med det ufine vokabularet rett og slett hadde overhørt paret krangle og gjentok sønnens siste ord.

– Jeg tror Bud var der, og husker det han hørte, sa offerets far til lokale medier da saken var oppe i retten.

Lillian Duram la til at «den fuglen fanger opp alt, og har den skitneste munnen som finnes».

LES DENNE: Når bonden ser i redet til papegøyen får han øye på en helt usannsynlig familie

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com