fredag, desember 13, 2019
Meninger Pappaen ga døtrene en hjemmelekse før de begynte på...

Pappaen ga døtrene en hjemmelekse før de begynte på skolen – så ble han hyllet på nettet

-

Pappa Odd Christian Hagen sendte med døtrene sine en helt spesiell oppgave til skolestart. Han oppfordrer flere foreldre til å gjøre det samme.

Det var høsten for tre år siden at pappaen fra Gjøvik fikk den glimrende ideen om å sende med barna en liste over oppgaver de skulle løse i forbindelse med skolestart.

«Altfor mange gruer seg til første skoledag. Jeg mener at antimobbing og trivsel starter og slutter med oss foreldre. Det er et ansvar vi må ta», sa Odd Christian Hagen den gangen til TV 2.

Foto: Privat

Oppgaven gikk viralt

Odd Christian ga døtrene Nora Maria og Oda Josefin, den gang henholdsvis 14 og 15 år gamle, følgende oppgaver:

  1. Ta kontakt med en som står utenfor.
  2. Send en hyggelig melding eller en snap til han eller henne.
  3. Spør om hun/han vil være med dere på fritden.

Odd Christian la ut et bilde av lappen på Facebook, og bildet gikk raskt viralt. Han fortalte at døtrene først ble litt pinlig berørt da han la ut innlegget, men at de etterpå ble stolte etter å ha sett tilbakemeldingene.

Alle har behov for å bli sett

Odd Christian skryter av jobben som gjøres i barnehager og på skoler over hele landet, men understreker viktigheten av at foreldre lærer barna sine å bry seg om andre.

«Det er et ansvar vi må ta. Vi snakker veldig mye om mål for karakterer, men kanskje vi bør bli enda flinkere til å sette oss andre mål i livet», sa han til TV 2.

Pappaen tror at den store responsen han har fått, handler om at folk kjenner seg igjen.

«På et tidspunkt i livet har alle mennesker et behov for å bli sett. Å spørre noen om de vil spise lunsjen sin med deg, kan bety veldig mye for den personen», sier han.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...