in

Pappaen ga døtrene en hjemmelekse før de begynte på skolen – så ble han hyllet på nettet

far og brev
Foto: Privat

For noen år tilbake sendte pappa Odd Christian Hagen med døtrene sine en helt spesiell oppgave til skolestart. Han oppfordrer flere foreldre til å gjøre det samme.

Det var høsten for fire år siden at pappaen fra Gjøvik fikk den glimrende ideen om å sende med barna en liste over oppgaver de skulle løse i forbindelse med skolestart.

«Altfor mange gruer seg til første skoledag. Jeg mener at antimobbing og trivsel starter og slutter med oss foreldre. Det er et ansvar vi må ta», sa Odd Christian Hagen den gangen til TV 2.


Foto: Privat

Oppgaven gikk viralt

Odd Christian ga døtrene Nora Maria og Oda Josefin, den gang henholdsvis 14 og 15 år gamle, følgende oppgaver:

  1. Ta kontakt med en som står utenfor.
  2. Send en hyggelig melding eller en snap til han eller henne.
  3. Spør om hun/han vil være med dere på fritden.

Odd Christian la ut et bilde av lappen på Facebook, og bildet gikk raskt viralt. Han fortalte at døtrene først ble litt pinlig berørt da han la ut innlegget, men at de etterpå ble stolte etter å ha sett tilbakemeldingene.

Alle har behov for å bli sett

Odd Christian skryter av jobben som gjøres i barnehager og på skoler over hele landet, men understreker viktigheten av at foreldre lærer barna sine å bry seg om andre.

«Det er et ansvar vi må ta. Vi snakker veldig mye om mål for karakterer, men kanskje vi bør bli enda flinkere til å sette oss andre mål i livet», sa han til TV 2.

Pappaen tror at den store responsen han har fått, handler om at folk kjenner seg igjen.

«På et tidspunkt i livet har alle mennesker et behov for å bli sett. Å spørre noen om de vil spise lunsjen sin med deg, kan bety veldig mye for den personen», sier han.

Del gjerne denne pappaens oppfordring videre. Vi ønsker alle at barna skal glede seg og bli godt behandlet når de igjen inntar skolegården!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dronning Sonjas tragedie

Videoklippet som viser Elvis siste innspilling bekrefter hvor stor kongen var