Hjem Familie Pappaen til denne jenten døde tragisk – Brevet hun nå har skrevet bør alle fedre lese!

Pappaen til denne jenten døde tragisk – Brevet hun nå har skrevet bør alle fedre lese!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Innledning: Jeg er 26 år gammel og min far døde plutselig av hjerteinfarkt den 15. februar 2017. Han etterlot seg tre barn og en kone som for tiden kjemper mot kreft. Til tross for disse harde fakta, kommer det til å gå bra med oss alle fordi han var en fantastisk far. Jeg ønsker å dele noen tanker med andre fedre der ute, slik at deres barn kan føle fred og kjærlighet som jeg har, til tross for min fars plutselige bortgang fra denne jord.

Kjære fedre,

Fortell barna at du elsker dem. Hver dag. Selv når du kanskje ikke «liker» dem.

Fortell dem hvor stolt du er av deres prestasjoner. Hver dag. Selv når de kanskje ikke har oppnådd så mye.

Illustrasjonsfoto fra Canva

Klem dem. Kyss dem.

Tren lagene deres. I hvert fall en gang. Hvis du ikke er en trener, så møtt i alle fall opp på kamper, treninger, skoleforestillinger, osv. Tid er den største gaven du har så gi det til din familie, selv når arbeidet synes viktigere. Jeg lover deg, det er det ikke.

Din jobb er ikke å gjøre barna glade hvert minutt av hver dag. Din jobb er å lære dem rett fra galt, setter høye standarder for hva de trenger for å oppnå det de vil.

Elsk din kone åpenlyst. Klem henne. Kyss henne. Fortell henne at du elsker henne foran barna. På slutten av dagen vil de være glad for å se at foreldrene er forelsket og at deres far respekterer og verner sin mor. Dette er viktig.

Ikke vær redd for å vise barna at du er menneskelig. De ønsker å vite om din barndom, dine erfaringer, din holdning til aktuelle hendelser, og høre dårlige vitser. For at barna skal føle seg nær deg, trenger de å føle at de virkelig vet hvem du er.

Planlegg for fremtiden. Spar til skolegang og bryllup.  Penger er på ingen måte «alt», men det er en handling av kjærlighet å ofre dine egne innkjøp, fordi du tenker på dine barns fremtid. Sette et godt eksempel ved å lære dem å spare.

Ikke ta deg selv så høytidelig.

Plan familieferier. Enten det er Spania, Hellas, eller et telt i hagen din – ta dine barn med på noe spesielt. De vil alltid verne om minnene.

En dag vil barna bli «voksne». De vil fortsatt behøve deg like mye. Ikke glem det.

Ta vare på helsen din. Lytt til kroppen din hvis noe føles galt. De fleste menn unngår legen som pesten, men ta din helse på alvor. Andre er avhengig av deg.

Gi alle den respekt og vennlighet som de fortjener. Barna vil merke at du behandler postmannen, damen som klipper håret ditt, og din beste venn likeverdig.

Fortell dine barn, fra den tid at de kan gå, at verden er deres. Fortell dem at med hardt arbeid, disiplin, og litt flaks, kan de oppnå alt de vil her i verden.

I livet, søker alle etter sitt «formål», og ønsker å vite hvordan de kan sette sitt preg på verden. Som far, kan du være en helt, en fortrolig, en rådgiver og en venn. Jeg forteller deg nå, at en god far var det beste som noensinne har skjedd i livet mitt.

Ikke gå glipp av muligheten til å bety noe for barna dine.

Brevet til 26 å gamle Penny har fått navnet «til alle fedre» og bør virkelig leses av nettopp alle fedre der ute! Del det gjerne videre. 

LES OGSÅ: Line mistet pappaen sin til koronaviruset – nå har hun en klar oppfordring til oss alle

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com