in

Pappkister skal gjøre begravelser klimavennlige

Foto: Carolyn Booth/Pixabay

Teknologisk Institut i Danmark mener pappkiste kan gi en CO2-besparelse på 80 prosent sammenlignet med en vanlig trekiste.

Vanligvis blir du lagt i en trekiste når du dør. Men det er ikke nødvendigvis tilfelle i fremtiden.

Selskapet Green Goodbye i Herning i Danmark har utviklet en kiste av papp som skal bidra til å gjøre begravelser mer bærekraftige.


– Jeg liker imidlertid ikke begrepet papp, fordi det kan høres negativt ut. Men den er laget av resirkulert papir og er laget av papp, sier bedemann Jørgen Ødegaard til dansk TV 2.

Det er Ødegaard, som sammen med en partner, har utviklet konseptet.

Pappkister betyr imidlertid ikke at avdøde ligger i kirke eller annet sted kun i en papp-eske. Konseptet innebærer at den avdøde blir lagt inn i pappkisten, som deretter settes ned i en trekiste. Så når de pårørende tar et siste farvel i begravelsen, så vil avdøde fortsatt ligge i en trekiste.

Det er først ved krematoriet at pappkisten gjør en forskjell. Der vil pappkisten tas ut og brennes. Dermed kan trekisten benyttes opptil 20-25 ganger, anslår Green Goodbye. Også trekisten er spesiell – den åpnes i enden, slik at det er enkelt å ta ut pappkisten i krematoriet.

Selskapet har brukt et år på å utvikle konseptet. TV 2 forteller at pappkisten er syv kilo.

Ødegaard forteller at løsningen ikke bare er mer bærekraftig, men også litt rimeligere.

Dansk Krematorieforening har godkjent og foretatt prøvebrenning av pappkisten, og går god for at den overholder alle regler på området.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Takket være snarrådige fremmede berget Frank livet

fly

Dette er innreisereglene som gjelder nå