mandag, mai 25, 2020

Paralympics-utøver Birgit Skarstein kommer med skarp kritikk mot sommerkroppen

Mest lest nå

Birgit Skarstein (30) tar et oppgjør med nordmenns forhold til sommerkroppen. Hun oppfordrer oss til å tenke på hva kroppen gjør for oss, ikke hvordan den ser ut.

«Norges uoffisielt største mesterskap er i gang. Noen få vinnere og litt for mange tapere skal kåres. Hvor mye klarer du i kroppspress?», skriver Birgit på Facebook-siden sin.

«Kjenner du deg digg nok til å gå i bikini eller baris, eller gjemmer du deg unna med arr, noen kilo ekstra her og der og et par strekkmerker? Kanskje gjemmer du egentlig bort en helt vanlig kropp?», skriver hun videre, og viser til en kommentar ei jente i tenårene la igjen i et kommentarfelt om sommerkroppen:


«Du har så fin kropp, som jeg skulle ønske jeg hadde. Det blir ikke bikini i år heller. Selvtilliten er ikke på topp.»

Fikk kritikk fordi hun hadde på seg skjørt

Birgit Skarstein er toppidrettsutøver innen ski og roing. Hun ble lam som 20-åring. I Facebook-innlegget, forteller hun at hun selv har fått stygge kommentarer fra folk som mener hun ikke er fin nok til å ha på skjørt eller til å være på stranden.

«Se på dette bildet. Se på beina. Disse har fått gjennomgå fra folk som mener de ikke er fine nok til å gå i skjørt eller være på stranda. De hadde kanskje ikke sanket så mange likes på insta. Men se så på hele bildet. Arrene viser at jeg har lært noe viktig om livet. Overkroppen viser funksjon. Og det viktigste er at kropp og sinn sammen gir meg mulighet til å gjøre det jeg vil», skriver Birgit, og fortsetter:

«Det er absurd for meg at konkurransen om sommerkroppen handler om å være deilig nok til å gå i bikini eller baris, mens det som faktisk betyr noe er hva du kan bruke den til. Tenk på hvor bra kroppen er, og hvor mange muligheter den gir!»

Posten har gått viralt

Innlegget til Birgit har i skrivende stund blitt delt over 9.000 ganger. Og 3.600 har lagt igjen en kommentar.

Vi heier på Birgit og alle andre som gir fingern til sommerkroppen og som koser seg i bikini uansett hvordan kroppen deres ser ut.

Følg Sosialnytt på Google News!

129,739FansLik
1,351FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter