Hjem Nyheter Paret har plantet to millioner trær over 20 år – se forvandlingen de har skapt

Paret har plantet to millioner trær over 20 år – se forvandlingen de har skapt

Den brasilianske fotografen Sebastião bestemte seg for å vise verden hvor mye en liten gruppe lidenskapelige og dedikerte mennesker faktisk kan utrette.

Det begynte på 90-tallet da fotografen Sebastião Salgado kom hjem til Brasil etter å ha dokumentert folkemordet i Rwanda. Han var både fysisk og psykisk utslitt. Da han så hvor mye skog som hadde forsvunnet på den tiden han hadde vært borte, fikk han sjokk. Det skriver nettsiden Bored Panda.

«Landet var like sykt som jeg var, alt var ødelagt», sa han i 2015 til The Guardian.

Paret inspirerer mennesker over hele verden. Foto: Ricaro Beliel

«Da fikk kona mi en fabelaktig ide om å plante trær for å få skogen tilbake. Da vi begynte med det, viste det seg at alle insektene og fuglene og fiskene kom tilbake, og takket være denne økningen av trær, ble jeg også som født på ny», sa han videre.

Har brakt skogen til liv igjen

I følge United Nations’ Food and Agriculture Organization, har 129 millioner hektar med skog, et område nesten like stort som hele Sør-Afrika, blitt borte fra jordens overflate siden 1990. Og enorme områder forsvinner hvert eneste år. Og med skogen, forsvinner også både planter og dyreliv.

Sammen med kona Lélia Deluiz Wanick, har Sebastião grunnlagt organisasjonen «Instituto Terra», en liten organisasjon som har plantet to millioner trær, og fire millioner vekster, og med det brakt den døde skogen tilbake til live.

«Vi må lytte til jorden»

Alt i alt, har rundt 172 forskjellige fuglearter slått seg ned i skogen. Det samme har 33 arter pattedyr, 293 plantetyper, 15 reptil-arter og 15 typer amfibier.

Prosjektet til det brasilianske paret, beviser at vi mennesker kan reversere de negative endringene vi utsetter jorden for.

«Vi må lytte til jorden», sier Sebastião.

«Naturen er jorden, og det er andre vesener også, og hvis vi ikke har noen form for åndelig tilbakebetaling til planeten vår, frykter jeg at vi vil bli forrådt», sier han videre.

Del gjerne denne inspirerende historien videre!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com