fredag, februar 28, 2020
Familie Paret påsto de hadde mistet sin nyfødte sønn. Så...

Paret påsto de hadde mistet sin nyfødte sønn. Så ble venninnen mistenksom, og avslørte den bisarre sannheten

-

 

Det å miste et nyfødt barn må være noe av det verste foreldre kan oppleve. Likevel skjer det dessverre fra tid til annen, til stor sorg for ikke bare foreldrene, men også alle rundt dem. Fra den helt store gleden ved å holde et nyfødt nurk i armene til bunnløs sorg over tapet, og med alt det medfølger.

Slik var det også med det unge paret Geoffrey og Kaycee Lang fra Somerseth like utenfor Pittsburgh i Pennsylvania, USA, da barnet deres etter sigende skulle ha dødd bare noen timer etter fødselen.

Foto: Privat

Ni måneder tidligere hadde de lykkelig fortalt både familie og venner at de ventet barn. Noe som behørig ble feiret blant vennene, spesielt ettersom paret tidligere skulle ha ventet barn, men mistet det under svangerskapet.

Derfor var gleden ekstra stor denne gangen, og alle gledet seg på vegne av dem.

Foto: Privat

Alt virket rosenrødt 

Alt virket til å være helt i orden. Barnet vokste tilsynelatende som det skulle, og de ventende foreldrene satte opp ønskeliste til sin «baby shower», som er en kjent og kjær tradisjon i USA.

Gaveønskene strakk seg fra småting til noen få dollar, opp til 69,99. Klær, biteringer, leker, barnesete til bilen og en rekke andre ting sto på ønskelisten.

Foto: Privat

Kaycees beste venninne, Cynthia Dilascio, brukte godt over 300 dollar på forberedelsene, og gledet seg enormt på venninnens vegne. Både foreldre og besteforeldre stilte opp, og bidro med alt fra penger til gaver og gavekort til det unge paret.

Foto: Privat

Noen måneder senere annonserte det unge paret at nå var barnet på vei. Easton Walt Lang skulle han hete, og klokken 03.11 den 3. juli ble han født på Johnstown’s Conemaugh Ob/Gyn Associates Hospital. Foreldrene delte bilder av den nyfødte, godt pakket inn i sykehustepper, på Facebook, og alt virket som å være i skjønneste orden.

Men det skulle det vise seg det ikke var.

Foto: Privat

Det å miste et barn så tidlig er en fryktelig opplevelse, og vil alltid medføre en bunnløs sorg kun de som er utsatt for det vil forstå. En hjerteskjærende opplevelse, som kan sitte i livet ut.

Foto: Privat

Samtidig vil det å miste et barn også være en stor påkjenning på forholdet foreldrene i mellom, og ikke sjelden medfører det også at foreldrene velger å gå fra hverandre, noe den kjente psykologen Marilyn A. Mendoza har skrevet flere artikler om.

– Folk er urolige og motvillige til å snakke om døden, og absolutt ikke om et barns død. Mange mennesker vil trekke seg bort fra en familie som har lidd et slikt tap, som om det på en eller annen måte er smittsomt at et barn dør, skriver hun i en artikkel.

Studier viser også at det å miste et barn har stor påvirkning på foreldrene, ut over sorgen rundt selve tapet. Undersøkelser viser at inntil 16% av de som mister et barn går fra hverandre etterpå.

Foto: Privat

Døde like etter fødselen

Baby Easton døde den 7. juli. Bare noen timer etter fødselen.

Han skal ha blitt født med en luftveisdisfunksjon som blant annet skal ha gitt ham underutviklede lunger, som igjen ga ham problemer med å puste.

Foto: Privat

I nekrologen i den lokale avisen skrev foreldrene at lille Easton veide 3,2 kilo ved fødselen, og var 43 centimeter lang. Og hvor heldige de var som fikk holde ham de få timene han hadde til rådighet.

Foto: Privat

Ba om donasjoner 

Videre postet de et innlegg på Facebook, hvor de også ba om donasjoner så de kunne gi ham en verdig begravelse, og til å dekke kostnadene med sykehusoppholdet. Videre opprettet de en GoFundMe-side, og ikke lenge etterpå mottok de 550 dollar fra velmenende givere.

Foto: Privat

Nå begynt imidlertid venninnen Cynthia å ane ugler i mosen, og syntes det var flere ting som ikke helt stemte med virkeligheten.

Mistanken ble ikke mindre av at paret kuttet all kontakt med henne da Kaycee etter sigende skal ha vært i syvende måned i svangerskapet, for ikke å gjenoppta kontakten før etter den angivelige fødselen. De var tross alt bestevenninner, og delte stort sett alt av gleder og sorger. Slik venninner gjerne gjør.

Det var først da Kaycees mor ringte til Cynthia og fortalte om fødselen hun fikk vite om det, og at barnet hadde dødd noen timer senere. Hvilket Cynthia syntes virket veldig merkelig. Og merkeligere skulle det bli..

Cynthia bestemte seg for å undersøke saken nærmere og ringte til begravelsesbyrået som etter sigende skulle ha håndtert alt det praktiske rund Eastons tragiske dødsfall. Men de hadde ikke hørt om Easton, langt mindre hatt kontakt med foreldrene hans.

Hun kontaktet deretter politiet og fortalte hva hun mistenkte.

Politiet gjorde de samme undersøkelsene som Cynthia, men svaret var det samme. Begravelsesbyrået hadde fortsatt ikke hørt om hverken Easton eller foreldrene, og de ble ikke noe klokere da de kontaktet sykehuset.

Heller ikke de hadde hørt om hverken Easton eller foreldrene hans, og de hadde aldri vært skrevet inn hos dem.

I avhør benektet Geoffrey og Kaycee Lang enhver påstand men sto på sitt. Kaceey hadde vært gravid, de hadde fått en sønn på sykehuset, og han hadde dødd noen timer etter fødselen og begravelsen var tatt hånd om av et byrå.

Politiet bestemte seg for å gjennomføre en husransakelse, og det de fant der ga dem frysninger.

Blant det unge parets eiendeler fant de en liten urne med navnet «Easton Walt Lang» inngravert på siden – og en dukke som til forveksling kunne likne en sovende nyfødt baby. Spesielt hvis den ble tullet inn i et teppe.

Paret påsto de hadde mistet sin nyfødte sønn. Så ble venninnen mistenksom, og avslørte den bisarre sannheten

Alt var iscenesatt 

Mistanken om at paret hadde iscenesatt det hele ble betraktelig styrket, og da politiet fant bildene foreldrene hadde postet på Facebook ble de sikre i sin sak. Dukken og barnet på bildene var den samme.

Cynthia valgte å anmelde den nå tidligere venninnen, og Geoffrey og Kaycee ble formelt siktet for svindelen. De sitter begge i varetekt og saken forventes å komme opp i februar i år.

Selv om det unge paret inntil videre kun er siktet for mindre forseelser, forventer påtalemyndighetene at dette kan endre seg etter som saken utvikler seg i forhold til etterforskningen. Dessuten forventes det at flere vil anmelde dem, ikke så mye for det økonomiske, men for den påkjenningen det er å bli involvert i en sak som omhandler et dødt barn, som så viser seg å være svindel.

Geoffrey og Kaycee klarte å lure til seg litt i overkant av 2000 dollar, hvilket gjør det til en føderal svindelsak. Vennene derimot, er mest opprørte over selve svindelen, og at det de trodde var gode venner kunne få seg til å lure dem på den måten. Ikke for medlidenhet, men med økonomiske motiver.

Får pengene tilbake 

GoFundMe har gått offentlig ut og sagt at alle som ble lurt av svindelen skal få sine penger tilbake, samtidig som de også vurderer å anmelde paret for forholdet.

Crowdfundingplattformen skriver i en offentliggjøring at de har nulltoleranse for enhver misbruk av plattformen, og de ser svært alvorlig på det som har skjedd. Ikke minst siden de spilte på folks følelser. Kampanjen mottok 15 donasjoner på tilsammen 550 dollar.

Ikke første tilfelle 

Nå er det imidlertid ikke første gangen noen iscenesetter et svangerskap for å lure til seg penger.

I 2018 var det et ungt par fra California som annonserte at de ønsket å adoptere et barn. Ikke lenge etterpå ble de kontaktet av en kvinne som fortalte hun ventet en datter de kunne få adoptere.

Paret fra California betalte for både mat og gaver til den påstått gravide kvinnen, tok henne og de andre barna hennes med ut på middag, betalte for fotografering og leide filmer til dem. Til gjengjeld fikk de ultralydbilder av den påstått kommende datteren.

Foto: Privat

Så en dag, etter å ha tilbragt tid og brukt en masse penger, fikk de en sms fra kvinnen om at nå sto hun i veikanten et sted i bilen sin, og fødselen var i full gang.

Paret bisto kvinnen over telefonen i den tro at de faktisk hjalp henne med å føde barnet de senere skulle få adoptere. Men plutselig klarte kvinnen å selv kjøre til et sykehus i nærheten, og det unge paret skyndte seg dit de også.

Kvinnen var der, men påsto hun aldri hadde sett paret før. Og begrunnelsen for at hun var på sykehuset hadde ingenting med barnefødsel å gjøre – hun hadde bare vondt i ryggen.

Hva som skulle ha skjedd med barnet var det ingen som visste, før det unge paret noe senere mottok en sms fra kvinnen, som nå påsto hun hadde mistet barnet noen måneder tidligere.

Men til sist kom sannheten for dagen. Hun hadde aldri vært gravid, og alt var iscenesatt av økonomiske årsaker.

Kvinnen ble stilt for retten, og da hun hadde ikke mindre enn ni svindelsaker på seg fra før av, ble hun dømt til åtte år i fengsel.

Per definisjon er det ikke ulovlig i USA å fortelle noen man er gravid uten å være det. Det er å lyve, hvilket er umoralsk, men ikke direkte ulovlig. Når man derimot spiller på folks følelser for egen økonomisk vinnings skyld er det svindel, og klart straffbart.

I dette tilfellet iscenesatte Geoffrey og Kaycee Lang ikke bare et svangerskap, de arrangerte en fødsel, og enda verre, de fortalte familie og venner at barnet døde. Alt sammen for å motta penger. Både fra familie, venner og ukjente som bare ønsket å hjelpe dem.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...