Samuel Forrests sønn Leo, ble født på et sykehus i Armenia. Legene på sykehuset fortalte ham at sønnen hadde Downs syndrom.

– Jeg må innrømme at jeg fikk et lite sjokk, forteller Samuel til ABC News. Men når han fikk holde sin nyfødte sønn for første gang, var han fortapt.

– Jeg tittet på den lille fyren og sa «han er vakker! Selvsagt skal jeg beholde ham!».

Samuel og Leo 1

Men så kom det store sjokket. Hans armenske kone ga ham et «ultimatum».

– Hun sa at hun ville skilles hvis jeg beholdt barnet, forteller Samuel. Og én uke senere søkte hun om skilsmisse.

Ifølge UNICEF, er det fortsatt liten bevissthet omkring barn med funksjonshemminger i Armenia. Mange av barna blir forlatt av foreldrene og plassert i barnehjem.

Samuel og Leo 2

Samuel er fra New Zealand. Plutselig befant han seg i et fremmed land hvor ingen lenger ville vite av hverken ham eller sønnen.

Rådvill, og uten særlig mye penger, la han ut en bønn om hjelp på innsamlingsnettstedet GoFundMe. Han håpet å samle inn om lag 400.000,- kroner slik at han kunne sørge for sønnen i fremtiden.

Samuel ønsker mest av alt å flytte hjem til New Zealand med Leo. Der vil det bli lettere for Leo å vokse opp.

Når dette skrives, har mennesker fra hele verden donert nesten 1,2 millioner kroner til Leo. Nylig la pappa Samuel ut følgende melding på nettstedet:

«Vi er målløse over den utrolige støtten og kjærligheten dere har vist lille Leo!»

Samuel og Leo 3

Deler av pengene vil gå med til å sikre Leo en best mulig oppvekst i New Zealand.

I tillegg vil Samuel donere en god del av pengene til arbeidet for funksjonshemmede barn i Armenia. Samuel håper at pengene vil gjøre det lettere for fremtidige, armenske foreldre å beholde barna til tross for deres handikapp.

Levert i samarbeid med Evanova.