torsdag, januar 23, 2020
Nyheter Pasienten døde på sykehuset etter at de glemte å...

Pasienten døde på sykehuset etter at de glemte å gi ham mat i nesten tre uker

-

Guiseppe Ulleri (61) fra Manchester i England, ble innlagt på sykehuset med flere brudd etter et fall. Et brudd i nakken gjorde det vanskelig for ham å prate og svelge. Etter 19 dager uten mat, døde han.

Guiseppe er født med Downs syndrom. Ifølge BBC, falt og skadet han seg alvorlig i hjemmet sitt, slik at han måtte på sykehuset. Røntgen viste at Guiseppe hadde flere brudd i hoften, i foten og i nakken. Bruddet i nakken måtte opereres, og etterpå var det vanskelig for ham å kommunisere, samt å svelge.

Foto: YouTube / Michael Chang

Mistet over 12 kilo

De ansatte på sykehuset, visste at Guiseppe hadde problemer med å svelge. De var usikre på hvordan de skulle få i ham mat. Pasienten fikk en sonde satt inn, men den ble fjernet etter en dag, da Guiseppe syns det var veldig ubehagelig.

Det oppstod forvirring rundt situasjonen. Brudd i kommunikasjonen førte videre til at Guiseppe ikke fikk mat på nesten tre uker.

Guiseppe vekt raste ned, og han mistet over 12 kilo på de tre ukene han lå på sykehuset. Han pådro seg også en lungebetennelse.

Foto: Privat

Broren protesterte

Guiseppes bror, Peter Ulleri, sa i rettssaken at det ble avtalt at de skulle sette inn en ny sonde i brorens mage, men at det aldri skjedde.

Broren forteller videre at han ga beskjed til de ansatte på sykehuset at brorens tilstand stadig ble forverret på grunn av mangel på næring. Han sa til dem: «Hvorfor tar dette så lang tid? Han kan jo dø av det.» To dager senere, døde han.

Foto: Privat

Døde på en grufull måte

Guiseppes søsken, har etter brorens død, kommet med en uttalelse:

«Vår bror var den snilleste og mest nydelige sjelen, likevel døde han på den mest grufulle måten.»

Sykehuset ble dømt for blant annet grov omsorgssvikt.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kong Harald er friskmeldt

Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet tidligere denne måneden på grunn av svimmelhet. Han har vært sykemeldt siden. I dag kom gladmeldingen om at...

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...